Kijkvoer: de 55 beste oneliners van James Bond

CREDITS: Screenshot From Russia With Love | Eon Productions

James Bond speelt al sinds ’62 met oneliners. Een échte man kan met weinig woorden een statement maken, en Bond in een zilvergrijze Aston Martin DB5 is daar hét voorbeeld van. Hij is een stijlicoon waar we stiekem allemaal – fictief – jaloers op zijn. Toch is dat in de positieve zin van het woord, want we adoreren iedere Bond. Van Sean Connery tot onze grote vriend Daniel Craig. Stuk voor stuk kijken we tegen ze op.

De beste oneliners van James Bond

Om onze liefde aan Bond te verklaren delen we een iconische video waarin de beste oneliners op een rijtje zijn gezet. Deze legendarische scènes kijken heerlijk weg, terwijl ze ook een bron van inspiratie zijn. 007 maakt goede grappen waar we om kunnen lachen, maar hij flirt ook met dames op een manier waar wij van kunnen leren.

james bond
Foto: Screenshot Skyfall | Sony Pictures Releasing

In de video van tien minuten komen de oneliners volledig tot hun recht. Omdat het acteerwerk in de films ook uit de kunst is. Toch hebben we hieronder een aantal klassiekers voor je op digitaal papier gezet:

 1. Bond, James Bond.
  Moeten we hier nog woorden aan vuil maken?
 2. I think he got the point. 
  Een goede line als je net iemand met een spear gun hebt beschoten.
 3. Shocking. Positively shocking.
  Was getekend, Sean Connery. Deze pun gooide hij eruit nadat hij zijn vijand in een bad wierp en elektrocuteerde met een lamp.
 4. Shaken, not stirred.
  Moeten we hier nog woorden aan vuil maken? Deel 2.
 5. ‘My name is Pussy Galore.’ James Bond: I must be dreaming…
  Een complimentje is nog nooit zo stijlvol geweest.

En dit zijn nog maar 9,09% van de oneliners. De andere 50 mag je zelf checken in de video. Enjoy en laat jezelf inspireren door Bond, James Bond.

Check ook: Deze stijllessen kun je leren van Daniel Craig