Legendarische bikini van de allereerste bondgirl gaat onder de hamer

CREDITS: John Irving | Flickr

Vroeger was alles beter. Althans dat gezegde krijgen we vaak te horen. Zo vinden vele mannen op leeftijd dat de Bond-films vroeger beter waren én de bondgirls mooier. Over smaak valt niet te twisten, dus daar willen we onze vingers liever niet aan branden. Enfin, laten we zeggen dat het een gelijkspel is tussen de bondgirls van vroeger en van nu.

Wat we wél met volle borst durven te roepen is dat een schaars geklede vrouwelijke verschijning op het witte doek vroeger specialer was. Zo was bijvoorbeeld de wereld in rep en roer toen Ursula Andress in bikini uit het water liep in de Bond-film Dr. No. De bikini uit 1962 van de állereerste bondgirl gaat nu onder de hamer bij Reuters. 

Bikini van Ursula Andress gaat onder de hamer

Menig man zal de beroemde filmscène uit Dr. No nog wel herkennen. Andress speelde speelde in de film uit 1962 Honey Ryder. Ze kwam druipend uit de oceaan in bikini, met een zeeschelpen in haar handen. Door de scène werd dit kledingstuk meer algemeen geaccepteerd. Nu, 58 jaar later, moet de bikini meer dan €400,000,- opleveren. Mocht je een échte liefhebber zijn van 007, dan moet je 12 november in Los Angeles zijn.

Brian Chanes, head of acquisitions, bij Reuters zegt over de unieke veiling: “De scène hielp bikini’s meer mainstream te worden en het begon het hele bondgirl fenomeen.” Het is niet de eerste keer dat de bikini wordt verkocht. In 2001 verkocht Ursula Andress de bikini zelf op een veiling in Londen.

Andress was een sekssymbool

De Zwitserse actrice was een sekssymbool in de jaren ’60. Iedere man kon de scène waarin ze al zingend en gekleed in slechts een bikini uit de Caraïbische Zee stapt dromen. Haar rol als Honey Ryder was dé doorbraak van Ursula. Daarna speelde ze nog in de film 4 for Texas met Dean Martin en Frank Sinatra én was ze de tegenspeelster van Elvis in Fun in Acapulco. In 2005 beëindigde ze haar carrière met een rol in de kleine film Die Vogelpredigt.

Heb je nog wat geld in een oude sok liggen? Dan je hier de strijd aangaan om de bikini in handen te krijgen.

Check ook: Dit zijn de dikste James Bond-auto’s ooit

Ursula Andress
Foto: John Irving | Flickr
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…