Dit is de ultieme Toscaanse woonboerderij

Dit is Podere Bussolaio, een 15e-eeuwse boerderij midden tussen de oude boomgaarden van het Toscaanse platteland. En precies tussen deze groene heuvels ligt de gerenoveerde Toscaanse woonboerderij, die door het Italiaanse architectenbureau B-Arch compleet is vernieuwd. De Toscaanse woonboerderij van ruim 700 vierkante meter wordt nu bewoond door twee families die ondernemers in de modewereld zijn.

Toscaanse woonboerderij

De B-Arch architecten kregen de opdracht om de oorspronkelijker structuur van de boerderij te behouden. De bedoeling was om het historische karakter te mixen met nieuwe en moderne details. En dat heeft gezorgd voor een heel ziek resultaat: een typisch Italiaanse uitstraling met alle luxe en comfort van tegenwoordig.

Beide families beschikken ieder over een eigen privégedeelte van het huis, met een eigen tuin en een binnenplaats. Om er wel één geheel van te maken, is er ook een gezamenlijke tuin met zwembad, zodat beide families hier kunnen relaxen.

Waar in het ene huis de focus op de keuken ligt en dit het hart van het huis is, draait het in het andere huis echt om de woonkamer. Zo hebben beiden huizen toch ieder hun eigen karakter.

Foto’s: Monica Spezia