De beste podcasts om het nieuws te volgen

CREDITS: Unsplash | Alex Blăjan

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de serie ‘De beste podcasts…’ nemen we je mee in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts om het nieuws te volgen

Niets is zo vervelend als niet mee kunnen praten over ontwikkelingen in de wereld. Het is daarom belangrijk om up-to-date te blijven van wat er allemaal speelt. De laatste maanden praat niemand ergens anders meer over dan het coronavirus. In deze tijd is het dus extra fijn om iedere ochtend even een update te krijgen door je koptelefoon.

nieuws podcasts, De beste podcasts om het nieuws te volgen
Foto: Henry Be

NRC Vandaag

Binnen twintig minuten praat NRC je elke werkdag bij over een onderwerp dat hot is. Het gaat bij deze podcast ook veel over het coronavirus, maar met interessante inzichten. Verder terug in de afspeellijst kom je ook onderwerpen tegen zoals MH17 en MeToo. Thomas Rueb en verschillende NRC-redacteuren zijn de presentatoren van deze podcast.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

NU.nl | Dit wordt het nieuws

Iedere werkdag wordt door NU.nl in de ochtend een podcast online gezet over het nieuws van nu. In de middag komt er nog een extra editie online met het nieuws van die dag. Het nieuws wordt vaak besproken met deskundigen of organisaties voor nog meer informatie en inzichten. Elke vrijdag bespreekt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en de redactie van NU.nl het belangrijkste nieuws van de afgelopen week nog een keer met je. En krijg je zelfs een kijkje achter de schermen.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts 

nieuws podcasts
Foto: Ross Sneddon

The Daily

Een van de meest populaire podcasts in de Verenigde Staten met de journalist en presentator Micheal Barbaro. Elke dag wordt je op de hoogte gesteld met het laatste nieuws uit The New York Times. Vaak bevat de podcast ook een interview met een journalist of deskundige op het gebied van het onderwerp van de dag.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

Europa draait door

Dé podcast voor wie de ontwikkelingen in Europa beter wil begrijpen. Correspondenten Tim de Wit en Arend-Jan Boekestijn vertellen je alles over de onrust in Europa. Vaak met interessante gasten zoals Marieke Blom die hoofdeconoom bij ING is of Jaap de Hoop-Scheffer: de voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

nieuws podcasts
Foto: Blaz Erzetic

Betrouwbare bronnen

In deze podcast praat Jaap Jansen, politiek journalist, met politieke hoofdrolspelers, deskundigen en binnenhofwatchers over wat er achter de schermen in de politiek gaande is. Uiteraard komen er ook Europese en internationale onderwerpen aan bod zoals aandelen, werkeloosheid, verkiezingen en het coronavirus. Die onderwerpen koppelt historicus Pieter Gerrit Kroeger aan het verleden door middel van anekdotes.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

Global News Podcast

BBC News geeft je alle ins en outs over het nieuws dat op dit moment speelt in de wereld. Doordeweeks komt er twee keer per dag een podcast online van ongeveer een half uurtje waarin je op de hoogte wordt gebracht. En zelfs in het weekend hoef jij niks te missen want ze gaan gewoon door met een podcast per dag.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

nieuws podcasts
Foto: Burst