Vakantietip: Interrailen door Europa

CREDITS: Jack Anstey

De zomer staat om de hoek, dus het wordt tijd om plannen te gaan maken. Een vakantie in Europa is nooit een slecht idee, er zijn hier namelijk behoorlijk wat parels te vinden. Overigens is het altijd lastig om keuzes te maken. Pak je de auto, of ga je vliegen. Kies je voor een hike vakantie in Zwitserland of ga je juist voor een roadtrip door het zonnige Italië? Wij hebben dé manier van reizen voor je waarbij kiezen voor één land niet nodig is. Door te kiezen voor Interrailen kun jij namelijk een maand lang door maar liefst 30 landen binnen Europa reizen en zo je eigen roadtrip uitstippelen.

Om je op weg te helpen hebben we een aantal toffe reisroutes, met gave steden en festivals, voor je op een rijtje gezet.

Interrailen door Europa

Interrailen, Vakantietip: Interrailen door Europa
Foto: Cody Black

Interrail

Het is misschien niet de manier van reizen die het eerst in je opkomt bij het boeken van je vakantie, maar het is zeker een heel tof alternatief. Lekker Interrailen door Europa is namelijk dé manier om meerdere plekken te zien. Met Interrail ben je duurzaam bezig, ben je helemaal vrij in je keuzes en bepaal jij zelf hoeveel dagen je reist. Je hebt keuze uit verschillende Interrail passen, die jij helemaal kunt afstellen op je vakantiebehoefte. Zo heb je bijvoorbeeld de One Country Pas, een pas waarmee je een maand onbeperkt door één land naar keuze kunt reizen. Maar je kunt ook ook kiezen voor een Global pas waarmee je zelf aan kunt geven hoelang je wil reizen en hoeveel dagen je on the road wil zijn. Hierbij kun je door 30 landen in Europa reizen en kies je dus zelf welke kant je op wil en welke route je creëert. Een relatief goedkope manier om veel te zien dus! Wij hebben drie toffe reisroutes door Europa voor je op een rijtje gezet om je te inspireren voor je volgende vakantie.

Reisroute 1: Oostblok

Als je in Nederland wilt beginnen met Interrailen, kun je ervoor kiezen richting het Oostblok te reizen. Steek de grens over richting Duitsland en trap je vakantie af met bijvoorbeeld 24 uur in Berlijn. Deze dag kun je doorbrengen met een goede nachtrust in een nice hotel en een druk dagje cultuursnuiven. Je kunt deze 24 uur overigens ook doorbrengen in één van Berlijns beruchte nachtclubs waar je ‘m mooi kunt doortrekken en waarschijnlijk geen hotel nodig gaat hebben. Na Berlijn kun je ervoor kiezen Duitsland wat meer te verkennen, of kun je koers zetten richting Polen. Hier vind je toffe steden als Wroclaw, Warschau en Krakau. Na Polen trek je richting Tsjechië, met als mogelijke eindbestemming Praag. The choice is yours!

Interrailen, Vakantietip: Interrailen door Europa
Foto: Ostap Senyuk

Reisroute 2: Een reis vol pieken

Een echte hike-liefhebber, of gewoon een fanaat van mooie bergen en natuur? Dan is een treinreis door Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk misschien iets voor jou. Deze reis is een echte aanrader, we kunnen je namelijk garanderen dat je deze overdag wilt maken. Dankzij de fenomenale routes zul je hoogstwaarschijnlijk fulltime met je neus tegen het raam geplakt zitten terwijl de mooiste landschappen aan je voorbij schieten. Toffe steden op je route zijn onder andere Lyon, Genève, Bern en Wenen. Daarnaast kun je je hike-hart op halen op geweldige wandelroutes zoals de Tour du Mont Blanc en de Haute Route. Geweldige vakantiekiekjes gegarandeerd.

Interrailen, Vakantietip: Interrailen door Europa
Foto: Pascal Debrunner

Reisroute 3: Mediterraanse hoogstandjes

Heb jij in je zomervakantie meer behoefte om gewoon lekker de warmte op te zoeken? No problemo, dan pak jij namelijk gewoon lekker een treintje richting het zuiden. Ga op avontuur uit en pak de reisroute Frankrijk – SpanjePortugal. Hier vind je de meest relaxte surfplekken, mooiste stranden en badplaatsen met de chillste vibes. Zoek het uitgaansleven op in de Spaanse steden, of ga voor rust en bezoek afgelegen stranden op je route. Toffe steden die je op deze route tegen gaat komen zijn Nantes, San Sebastián, Lissabon, Málaga, Valencia, Barcelona en een hoop meer.

Heb je overigens niet zo’n zin om steeds de grens over te gaan? Dan is de One Country Pas een echte aanrader voor een land als Italië, waar enorm veel verschillende mooie plekken te ontdekken zijn. Toffe routes door Italië vind je hier.

Interrailen, Vakantietip: Interrailen door Europa
Foto: Moniek58

Reisroute 4: Festivaltrip

Een andere hele toffe zomerbesteding is het afgaan van de legendarische festivals die je in het oosten van het land vindt. Met je Interrail ticket kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om Servië, Roemenië en Hongarije te bezoeken en daar festivals als Exit Festival, Sziget, Electric Castle en Balaton Sound te bezoeken! Je vindt overigens hier niet alleen de allervetste festivals, maar kunt ook meteen toffe steden als Belgrado, Timisoara, Cluj-Napoca en Boedapest meepakken. Een vakantie waarbij je the best of both worlds kunt krijgen. Enerzijds helemaal uit je plaat, anderzijds nog een tikje cultuur snuiven op plekken waar je bier voor ’n euro kunt bestellen. Win-win!

Interrailen, Vakantietip: Interrailen door Europa
Foto: Balaton