Bouw zelf je Insanity Burger van Jamie Oliver

Dat we hier bij Manify gek zijn op een goede burger is je vast niet ontgaan. Zo hebben we iedere maand onze eigen Manify Burger die te verkrijgen is bij lokale burgerbar en simpel zelf te maken is. En genieten we af en toe van een lekker receptje dat we weer ergens gevonden hebben. Met dit recept belooft de enige echte Jamie Oliver de Insanity Burger: een gruwelijk ding. Wij konden het niet laten en moesten dit even met je delen. Enjoy and thank us later.

De burger komt van de enige echte Jamie Oliver en hij noemt het zijn Insanity Burger. Dat belooft veel goeds! Het chille aan deze burger is dat het slechts 35 minuten duurt om hem te bereiken en je daarna een masterlijke maaltijd hebt. Jamie zegt zelf dat de concurrentie van burgertenten in Londen helemaal gek is en dus wilde hij weer met iets unieks komen. En wij vinden dat dat zeker is gelukt!

Insanity Burger van Jamie Oliver

De burger is ingesmeerd met mosterd en een vleugje Tabasco Chipotle-saus voordat hij is gebakken. Zo komen de kruiden en smaken goed vrij tijdens te het bakken en dit zorgt voor een lekkere, knapperige en kruidige laag.

Wat je nodig hebt:

– 800 g gehakt
– Olijfolie
– 1 grote rode ui
– 1 scheut witte wijnazijn
– 2 grote augurken
– 4 hamburgerbroodjes
– 4-8 plakken gerookt spek
– 4 theelepels Amerikaanse mosterd
– Tabasco Chipotle-saus
– 4 dunne plakjes rode Leicester-kaas
– 4 theelepels tomatenketchup

Voor de burger saus:

– ¼ ijsbergsla
– 2 volle eetlepels mayo
– 1 volle eetlepel tomatenketchup
– 1 theelepel Tabasco Chipotle-saus
– 1 theelepel Worcestershire-saus
– 1 theelepel brandewijn of bourbon (dit is optioneel)

Hoe je hem maakt:

  1. Verdeel het vlees in vier stukken en rol met natte handen elk stuk in een bal. Druk het dan in een platte vorm van ongeveer 12 cm breed. Leg het op een geolied bord en laat afkoelen in de koelkast.
  2. Snijd de rode ui en meng in een kom met azijn en een snufje zout. Snijd de augurken en halveer de broodjes. Hak de sla fijn en meng met de rest van de hamburgersaus-ingrediënten in een kom en en breng op smaak.
  3. Verwarm een pan op hoog vuur voor de hamburgers en een andere pan op middelhoog vuur voor het spek.
  4. Olie de hamburgers en breng op smaak met zout en peper. Bak in een pan en druk ze goed aan. Draai ze na 1 minuut om en smeer de gebakken kant in met een halve theelepel mosterd en een scheutje tabasco. Na nog een minuut draai je hem weer op en smeer je de andere kant in met mosterd en tabasco. Bak tenslotte deze kant nog een kleine minuut.
  5. Bak ondertussen ook de spek lekker krokant en laat even uitlekken op keukenpapier. Leg dit dan vervolgens op de burger samen met een plakje kaas, zodat deze lekker kan smelten. Voeg een klein scheutje water toe aan de pan en zet er een deksel op zodat de kaas goed smelt. 30 seconden zou genoeg moeten zijn.
  6. Nu is het tijd om je burger te bouwen. Snijd de broodjes open, bestrijk de onderkant met de hamburgersaus en leg je bacon-cheesy burger er bovenop. Top af met een kwart van de uien en augurken. Smeer nog een beetje ketchup op de bovenkant van het broodje en druk zachtjes tegen elkaar.
  7. Serveer meteen voor de optimale ervaring, omdat anders de saus klef in het broodje en de burger gaat zitten. Pak er dus snel een koud biertje bij en geniet van jouw monsterlijke Insanity Burger.

Source :

Jamie Oliver



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS