Deze uitkijktoren in Denemarken is er een van hoog niveau

CREDITS: Rasmus Hjortshøj

Terwijl de ene persoon ieder weekend minimaal tot twaalf uur in zijn bed blijft liggen, trekt de ander er juist het liefst in de ochtend al op uit. De één springt op zijn mountainbike en de ander gaat voor een ochtendwandeling in het bos. Zonnetje door de bomen, het geluid van wakker wordende dieren en geen constante stroom aan chaotische mensen. Leuk en aardig allemaal, maar jij zou onderhand dit inmiddels voor jou bekende bos wel eens van een andere kant willen zien. Dan bouwen we toch even een uitkijktoren in Denemarken midden in het bos van 45 meter hoog! Sorry, wat zei je?

Deze uitkijktoren in Denemarken is er een van hoog niveau

Begin dit jaar is de iconische uitkijktoren in Denemarken geopend. Op een uur rijden ten zuiden van Kopenhagen vindt je de toren en is de eerste in zijn soort in Scandinavië. Het is daarmee hét middelpunt van een unieke natuurbelevenis. Bezoekers worden dichterbij de natuur gebracht en er wordt een nieuw perspectief aangeboden op het Scandinavische bos. Om precies te zijn vind je de toren in het historische Gisselfeld Klosters Forest. Een prachtig gletsjerbos met glooiende heuvels, meren, wetlands en weiden. Voeg daar een rijk vogelleven aan toe en zelfs de meest chaotische persoon die je kent wordt hier rustig van.

Camp Adventure

De uitkijktoren is een onderdeel van Camp Adventure en uitgewerkt door EFFEKT Architects. Het begint allemaal met een zigzaggend pad met een lengte van 900 meter tussen de bomen. Als je het pad blijft volgen, zal je uitkomen op de 45 meter hoge toren. Om de top te bereiken zal je het spiraalvormige pad van 650 meter moeten bewandelen. Hier heb je uiteindelijk een adembenemend panoramisch uitzicht op het omliggende landschap en de natuur. Bij helder weer kan je zelfs 50 kilometer voor je uit kijken. Goed, je zal vanaf Utrecht wel eerst voor acht uur de auto in moeten stappen. Keer wat anders, toch?