De beste tijdelijke dinner experiences in Amsterdam

CREDITS: Rond De Tafel

Creativiteit lijkt momenteel wel het toverwoord om alle beperkingen van de coronacrisis om te buigen tot een voordeel. Door heel Nederland schieten bijzondere initiatieven uit de grond om de toch wel zwaargetroffen horeca deze periode door te slepen. Wij vonden vijf bijzondere en tijdelijke dinner-concepten in Amsterdam die je kan boeken voor de komende periode.

Vijf unieke tijdelijke dinner experiences in Amsterdam

Rond de Tafel

De Gashouder Amsterdam is normaal het decor van grootse events als Awakenings, Unseen en Amsterdam Wine Festival. Toen eind maart het laatstgenoemde event werd gecanceld, gingen bij de organisatoren meteen de lichten aan om te bepalen wat de alternatieven waren. Naarmate de richtlijnen van de overheid werden versoepeld tekende zich de mogelijkheid af dat horeca weer open kon gaan.

Maar wel met die 1,5 meter afstand. Voor veel horecazaken een groot issue, want daar is natuurlijk geen enkele zaak op gebouwd. De Gashouder bood de perfecte oplossing om hier chefs te laten koken en gasten te verwelkomen met de nodige maatregelen. De programmering is al van start gegaan op 1 juli, het culinaire feest gaat door tot 30 augustus. En zo is hier: het grootste 1,5 meter restaurant van Nederland.

Tot die tijd koken Richard van Oostenbrugge* (Restaurant 212 – woensdag 15 juli t/m zondag 26 juli), Egon van Hoof* (Restaurant Mos – woensdag 29 juli t/m zondag 9 augustus), Sounil Bahadoer** (De Lindenhof – woensdag 12 augustus t/m zondag 16 augustus) en Wilco Berends* (De Nederlanden – woensdag 19 augustus t/m zondag 30 augustus) de sterren van de hemel.

Reserveren kan hier, voor zowel lunch (€ 55 pp) als diner (€ 69 pp).

Felix | 360

Zes weken. Zo lang was het totaal vernieuwde restaurant Felix open, toen de poorten weer moesten worden gesloten in maart. Het nieuwe team, met chef Floris van Stralen, Maitre Sander van Loenen Martinet en sommelier Saskia Smeenk, besloot echter zowel de beperkingen als de vorm van het gebouw te gebruiken. De toneelzaal, die helemaal rond is, werd omgetoverd tot een 360 graden dinner experience. De keuken van Felix geldt daarbij als basis, met een speciaal 5-gangen diner waarbij de zaal wordt aangepast aan elke gang. Hierbij worden projecties, licht en audio gebruikt. Het geeft een bijzondere meerwaarde aan de gerechten, omdat het team hiermee de gedachte achter elke gang tot uitdrukking brengt.

Reserveren kun je hier doen, Felix | 360 loopt tot eind september.

https://www.instagram.com/p/CCrNmuwltq4/

Carré Terras op de Amstel

Ook Carré, normaal gevuld met 1600 muziek- en theaterliefhebbers per show zag hun programmering voor dit jaar grootdeels wegvallen. Omdat ze geen cultuursubsidies ontvangen werd meer dan ooit een beroep gedaan op de creativiteit van het team. Een uniek terras op de Amstel is hier het resultaat van geworden en ze bieden hier meteen aan restaurants zonder terras de mogelijkhied om hun culinaire kunsten te tonen. Het terras is elke dag geopend van 11:00 – 22:00. En er staat een draaimolen in Carré.

16 – 26 juli: Rijsel
30 juli – 9 augustus: Entrepot
10 – 20 september: Binnenvisser

Reserveren voor een tafel op dit unieke terras kan hier.

unieke restaurants, De beste tijdelijke dinner experiences in Amsterdam
Foto: Carré

Door 74 X Restaurant C

Slechts 4 avonden nog te boeken is deze speciale collab tussen Restaurant C en cocktailbar Door 74. Op 23, 24, 30 en 31 juli zal een speciaal ontwikkeld 4-gangen cocktail pairing menu te proeven zijn. Bartender Tim LeFèvre kan zich rekenen tot de creatieve crème de la crème van de Nederlandse cocktailscène en hij heeft 4 cocktails ontwikkeld bij 4 van de signature dishes van Restaurant C. Bij dit restaurant draait alles om temperatuur: de C staat voor Celcius. Chef Arnout van der Kolk toont hier van zijn creaties, elk met een eigen optimale temperatuur om te bereiden en te serveren.

Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar per avond, alle info over het menu en hoe je kunt boeken vind je hier.

Camping at Olof’s

Last but most certainly not least, is een concept dat ons echt even met onze bek open heeft laten staan. Een camping, midden in Amsterdam. Overdekt uiteraard, maar wel compleet met bingo, klapstoeltjes, wc-rol en werptent. Hier kun je voor een avond (geen nacht) je eigen 2-persoonstent boeken voor € 15 p.p., waarvoor je een plateau hapjes krijgt. De chef van dienst is Chris Naylor, die 50 meter verderop 1 Michelinster heeft met Vermeer. Alles is dus heel, heel goed. Verder kun je je gerechten bestellen, die volledig in stijl worden geserveerd. Het concept is echt helemaal af, dus dit wil, nee móet je meemaken!

Je boekt je tent hier.