Hier drink je de beste koffie in Maastricht | Coffee Joints

CREDITS: Ali Yahya
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vorige keer waren we in Haarlem. En we maakten zelfs een uitstapje naar het Belgische Antwerpen. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Zwolle vindt![/powerkit_alert]

Maastricht, oftewel de gezelligste stad van het zuiden der zuiden van ons land, is sinds jaar en dag favoriet voor een weekendje of dagje weg. En dat begrijpen wij maar al te goed. Er kan niks tippen aan de gastvrijheid en gezelligheid van het zuiden. In deze bourgondische stad zijn ze niet alleen gek van carnaval, Limburgse vlaai en een flinke pul bier, maar ook zijn het fanatieke koffiedrinkers. In de gezellige zijstraten stikt het van de leuke koffie hotspots en dit zijn onze favorieten voor de beste koffie in Maastricht. Ben je klaar met de koffie in Maastricht, ga er dan een heerlijk hapje eten.

De lekkerste koffie in Maastricht

Coffeelovers

Je kunt ‘m vergelijken met Starbucks, maar dan beter. Coffeelovers is ontstaan door koffiebranderij Blanche Dael, een begrip in Limburg. Albert Berghof, eigenaar van de koffiebranderij, vond het rond het jaar 2000 tijd om een plek te maken waar klanten van zijn versgemalen bonen konden genieten. En daar was Coffeelovers.

Coffeelovers heeft zes vestigingen in Maastricht waardoor je, waar je ook bent in het centrum, altijd binnen vijf minuten bij een filiaal binnen staat. Onze favoriete vestiging is de Dominicanenkerk vlakbij het Vrijthof. De Gotische kerk is verbouwd tot boekenwinkel en deze is door de Britse krant ‘The Guardian’ uitgeroepen tot mooiste boekenwinkel ter wereld.

De menukaart is er uitgebreid en bestaat ook uit een paar speciale koffies zoals de Caramel Croquant. Wanneer je zin hebt in een klein hapje bij je kop koffie is er een Italiaans geïnspireerde menukaart.

Livin Room

What’s in a name… Wanneer je bij Livin Room naar binnen stapt, heb je het gevoel in een grote retro huiskamer terecht te komen. Inclusief schuifdeuren en gezellige binnentuin. Livin Room zit in hartje centrum Maastricht, maar dan wel in een zijstraatje, waardoor je er toch tot rust kunt komen.

Koffie bestel je zelf aan de bar waar de baristas hem vervolgens vakkundig en met veel liefde voor je zetten. En wanneer je honger hebt, staat er een lunchkaart voor je klaar.

koffie in maastricht, Hier drink je de beste koffie in Maastricht | Coffee Joints

Koffie bij Joost en Maartje

Ook deze derde hotspot voor koffie in Maastricht zit verstopt in één van de vele zijstraatjes en zal voor buitenstaanders dus wat lastiger te vinden zijn. De koffiebar zit in concept store Le Marais Deux en wordt gerund door eigenaren Joost en Maartje. De lange werktafels zijn door Joost zelf in elkaar gezet en zijn een perfecte plek om met je laptop – en free WiFi – aan de slag te gaan voor werk of studie.

Leuk: de koffiebonen zijn te koop, als het weer het toelaat kun je buiten op het terras zitten én.. je hond mag mee. Daarnaast maakt Maartje alle hapjes voor bij de koffie zelf en kun je voor, tijdens of na het koffie drinken leuke vintage items aan de haak slaan in de concept store.

https://www.instagram.com/p/BtQEkSsFgkh/

Café Zondag

De allerleukste plek voor koffie in Maastricht is Wyck. Deze hippe wijk is de laatste jaren enorm upcoming en mag je niet missen tijdens een bezoek aan Maastricht. Eén van de betere koffie hotspots van deze wijk is Café Zondag. Een klein maar erg cozy koffietentje, met een terras voor de deur om tijdens deze fijne lentedagen wat zonnestralen mee te pakken.

Naast de goede koffie kun je hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner. En mocht je er nu echt zin in hebben, dan kun je samen met een biertje of glas wijn tot in de late uurtjes blijven hangen. Regelmatig is er een live-optreden of ander event bij Café Zondag.

https://www.instagram.com/p/BkTYzEKFo9S/

De Brandweerkantine

Vooral een hotspot onder de locals en absoluut de moeite waard. De Brandweerkantine, ook wel de B*Kantine genoemd, was tot ergens midden jaren ’90 een echte brandweerkazerne. Daarna is hij omgebouwd tot expositie hal en sinds 2015 is de Brandweerkantine erin gevestigd. Ingericht met alleen maar spullen uit de tijd dat de kazerne gebouwd is en daardoor lekker authentiek. Freelancers en studenten kunnen er terecht om aan de werkplekken met stroompunten en snelle WiFi aan de slag te gaan.

Bij De Brandweerkantine wordt er gebruik gemaakt van Peeze koffie, voorzien van een FairTrade keurmerk. Het is het enige Nederlandse koffiemerk dat bestaat uit 100% Arabica bonen. In de keuken wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van biologische- en streekproducten. Mocht je meer zin hebben in een Brand bier, Gin-Tonic, cocktail, glas wijn of bubbels, dan ben je hier ook aan het juiste adres.

koffie in maastricht, Hier drink je de beste koffie in Maastricht | Coffee Joints

 

Check ook de beste vegetarische restaurants van Maastricht en andere culinaire hotspots van Nederlands zuidelijkste stad!