Eerste onderwaterrestaurant in Europa is geopend

Twee Noorse broers hebben besloten om een restaurant te openen. Klinkt niet als een spectaculair verhaal dat je nu écht moet lezen, zou je denken. Dit restaurant ligt echter onder de zeespiegel en is daarmee het eerste onderwaterrestaurant dat in Europa is geopend. Wereldwijd zijn er slechts een handjevol restaurants met een soortgelijk concept. Uniek is het onderwaterrestaurant dan ook zeker dat gelegen is op het zuidelijkste puntje van Noorwegen, in het dorpje Båly.

Eerste onderwaterrestaurant in Europa

De eigenaren hebben het restaurant Under genoemd. Dit betekent natuurlijk ‘onder’, maar in het Noors ‘wonder’ en ook dat mag het zeker genoemd worden. De eigenaren verwachten jaarlijks rond de 12.000 gasten. Hiervoor is restaurant goed op weg. Begin april opende het namelijk zijn deuren en sindsdien hebben er rond de 7.000 gasten een tafel gereserveerd. Aangezien er enkel plaats is voor 40 gasten per shift zal je als geïnteresseerde dus wel even geduld moeten hebben.

Eenmaal plaatsgenomen aan een tafel heb je een panoramisch uitzicht op de zeebodem. Hierdoor ben je direct verbonden met de natuur en zie je het leven in de Noord-Atlantische Oceaan eens van een andere kant. Na verloop van tijd zal ook de betonnen buitenkant van het onderwaterrestaurant opgaan in de natuur. Dit is namelijk zo ontworpen dat het zal dienen als een kunstmatige rif waar zeeslakken en zeewier zich zullen vestigen.

De chef-kok van Under heeft een menu gecreëerd waarbij je met ongeveer achttien seizoensgebonden delicatessen de beste zeevruchten uit Noorwegen zal proeven. Je portemonnee moet je hier wel voor opentrekken, aangezien het 18-gangenmenu inclusief drank rond de €300 kost. Momenteel stromen de reserveringen binnen en bij de meeste data zal je dan ook terechtkomen op een wachtlijst. Geduld en een gevulde portemonnee is voor een bezoek aan dit onderwaterrestaurant dan ook nodig, maar dan heb je ook wat!

 

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…