Hier drink je de beste koffie in Zwolle | Coffee Joints

CREDITS: Sabri Tuzcu
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vorige keer waren we in Haarlem. En we maakten zelfs een uitstapje naar het Belgische Antwerpen. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Zwolle vindt![/powerkit_alert]

Voor de koffie hotspots van deze week reizen we af naar Zwolle. Een stad die vaak vergeten wordt als het aankomt op een dagje of weekend weg, maar die écht de moeite waard is. Zwolle staat bekend als culinaire stad en heeft een oude historische binnenstad met gezellige zijstraatjes waarin je een ontelbaar aanbod aan horecagelegenheden vindt.

Je begint je dag ook hier natuurlijk het liefst met een lekker bakkie en dus zijn wij op zoek gegaan naar de beste, lekkerste, leukste koffie joints van deze stad in het verre oosten. Dit zijn de pareltjes onder de koffietenten in Zwolle.

De lekkerste koffie in Zwolle

Food Boutique

Food Boutique staat genoteerd in de Koffie Top 100 en dus kun je er vanuit gaan dat je hier een prima bakkie pleur kunt drinken. Deze hotspot is gevestigd in een monumentaal pand uit 1800 en heeft de uitstraling van een chique boutique, vandaar de naam dus.

Eigenaar Sam heeft eerder jarenlang in de mode gewerkt, maar besloot zijn hart te volgen en een eigen koffietent te beginnen. Bewust eten is er bij hem met de paplepel ingegoten en dit zie je ook terug in de producten die bij Food Boutique worden geserveerd. Zo maken ze bounty’s van fairtrade cacao en wordt de jam zelfgemaakt van vers fruit. De koffie wordt uiteraard ook van eerlijke bonen gemaakt.

koffie in zwolle, Hier drink je de beste koffie in Zwolle | Coffee Joints

Chocolate Company

Laat je bij deze nummer twee niet misleiden door de naam. Chocolate Company is inderdaad niet vies van het serveren van alles wat met chocolade te maken heeft, maar de koffie mag er zeker wezen. Chocolate Company geeft al zijn baristas een uitgebreide training en zij kunnen dan ook koffie zetten als de beste. En jou er het nodige over vertellen. De koffie’s worden met liefde bereidt met vers gebrande bonen uit Guatemala.

https://www.instagram.com/p/BtwCmf9gooS

De Gillende Keukenmeiden

De Gillende Keukenmeiden in deze zaak zijn Gwen en Wilke, die al jaren de droom hadden om hun eigen horecazaak te openen. Genieten is het uitgangspunt bij De Gillende Keukenmeiden en daarnaast staan streekproducten hoog in het vaandel. Hiermee dragen zijn hun steentje bij aan de Local for Local-strategie.

Groot pluspunt aan deze hotspot is het enthousiaste personeel dat uitstraalt dat ze veel plezier hebben in hun werk. Ook is het – pas vernieuwde – interieur knus en gezellig. Deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat er een hele relaxte sfeer binnen hangt.

koffie in zwolle, Hier drink je de beste koffie in Zwolle | Coffee Joints

Barista Café

Barista Café is gevestigd in een gezellig oud pand in Zwolle en is nog niet zo heel lang geopend. Toch kan het zijn dat de naam je bekend voorkomt, Barista Café is namelijk op meerdere plekken in Nederland gevestigd. En ondanks dat het pand in Zwolle erg ruim is, is het er wel gezellig en sfeervol.

De menukaart bestaat uit een breed assortiment aan warm en koude koffie’s en wordt met de beste kwaliteit machines gemaakt. Voeg daar een dosis passie en liefde voor het baristavak aan toe, en je hebt een perfect kopje koffie in Zwolle. Mocht je nu zelf willen leren hoe je zo’n perfect bakkie zet, dan kun je je inschrijven voor de Koffieworkshop die zij organiseren.

Bar & Brood

Deze vijfde hotspot heeft de hoogste Zwolse notering in de Koffie Top 100, ze staan namelijk op plek tien. Ook zijn ze provinciewinnaar en dat vinden we heel netjes. Het personeel vertelt je graag bij elk kopje koffie die je bestelt wat meer over de smaak. En ook al zit het er meestal tjokvol, je wordt er lekker snel bediend. Pluspunt!

Leuk feitje: Bar & Brood heeft de langste bar van heel Nederland. En wanneer je zelf aan de bar bestelt, krijg je 10% korting op je bestelling. Mocht je al een paar koppen koffie achter de rug hebben en zin hebben in iets anders kun je hier ook een lekker biertje of goed glas wijn bestellen.

koffie in zwolle, Hier drink je de beste koffie in Zwolle | Coffee Joints