Hier drink je de beste koffie in Enschede | Coffee Joints

CREDITS: rawpixel
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vorige week waren we in Haarlem. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Enschede vindt![/powerkit_alert]

Voor de Coffee Joints van deze week reizen we naar het oosten van het land. Het heeft even geduurd, maar Enschede begint zich de laatste jaren steeds duidelijker op de kaart te zetten. Het is een bruisende stad met veel gezellige restaurants, café’s en bars. En ben je een cultuurliefhebber dan zit je hier ook helemaal op je plek. De Tukkers zijn niet vies van een kopje koffie en dat zie je terug in het ruime aanbod aan koffietentjes. Dit zijn onze favorieten voor koffie in Enschede.

De lekkerste koffie in Enschede

STOET

STOET, dat Twents voor ‘brood’ is, is een begrip voor koffie in Enschede. STOET is een gezellige huiskamer vol met relaxte zithoekjes. Er hangt en staat veel groen en in combinatie met de vintage meubels zorgt dit voor een knus sfeertje. Naast goede koffie kun je er terecht voor ontbijt of lunch en de limonade is er huisgemaakt. Daarnaast is het meteen een lekkere plek om te werken aan de grote tafel inclusief stopcontacten.

Novi

Volgens Enschedeërs zelf drink je bij Novi de allerbeste koffie in Enschede. Novi is een Italiaans georiënteerd grand café en er wordt dan ook echte Italiaanse Manetti koffie geschonken. Of je drinkt er een Italiaans Peroni biertje. Er hangt een fijne sfeer, het personeel is er super vriendelijk en ook is er een gezellig buitenterras.

Koffie in enschede, Hier drink je de beste koffie in Enschede | Coffee Joints

Meisje – Koffie Geschenk

De naam van deze hotspot slaat op eigenaresse Nonna, wat “meisje” betekent in het Moluks. Nonna is dus van Molukse afkomst en besloot haar carrière als interim aan de kant te gooien en haar eigen zaak te beginnen. Bij de koffie kun je kiezen voor een lunch die gemaakt wordt van streekproducten, maar altijd met een Molukse twist. Ook biedt Nonna ruimte aan beginnende kunstenaars om hun werk in haar zaak te exposeren. Voor een lekkere borrel zit je hier ook op de juiste plek.

Koffie in enschede, Hier drink je de beste koffie in Enschede | Coffee JointsZavor

Deze vierde hotspot is er eentje met een hoge gunfactor. Zavor heeft sinds 1980 eigen koffieplantages in Burundi, Kenia, Ethiopië, Rwanda, Tanzania en Uganda. De lokale boeren die op deze plantages werken krijgen eerlijk geld voor hun werk en daarmee is de koffie van Zavor fair-trade. Door hier je bakkie te drinken draag je dus meteen bij aan het het welzijn en het zelfstandig maken van boeren in Oost Afrika. Dat voelt goed toch?

De koffie is uitzonderlijk lekker en mocht je er dus geen genoeg van kunnen krijgen dat kun je een pak koffiebonen kopen(of ze gemalen mee naar huis nemen).

Heel Bijzonder

Heel Bijzonder is een koffietent en interieurzaak in één en daarnaast is het ook de enige cookie-dougbar in de regio. Doet z’n naam aardig eer aan dus. De zaak bestaat nu ruim een jaar en draagt ook een steentje bij aan de maatschappij door werkplekken te bieden aan mensen die niet op de normale arbeidsmarkt aan de bak kunnen, zoals jongeren met een WAJONG-uitkering of mensen die lang in de ziektewet zitten. Zo ongeveer het hele interieur van Heel Bijzonder is te koop en de producten die ze serveren komen uit eigen streek. Zo worden de koffiebonen die ze gebruiken in Deventer gebrand.

Koffie in Enschede

Doppio

Doppio Enschede is een franchise zaak van de bekende koffieketen. Je drinkt hier, uiteraard, de beste koffie en ook is er aan de digitale nomaden gedacht: er zijn voldoende werkplekken en stopcontacten aanwezig zodat je aan werk of studie kan werken. Kwaliteit en passie zijn de speerpunten van Doppio Enschede en dat zie je terug. Nog een pluspuntje: wanneer de zon schijnt kun op het grote terras je kop koffie drinken.

Koffie in enschede, Hier drink je de beste koffie in Enschede | Coffee Joints