Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

CREDITS: Jasper Loeffen Photography

Als je een weekendje gaat rijden op de motor, dan wijken de meesten toch wel uit naar het buitenland. Qua hoogteverschil en bochtenwerk blinkt Nederland namelijk niet per se uit. En dat is een understatement. Daarom zien wij het als onze missie om de mooiste roadtrips op steenworp afstand te ontdekken.

Na de Duitse Eifel, Thüringen, Bretagne en Vlaanderen is dit jaar Luxemburg aan de beurt. We kunnen je alvast verklappen: dit was absoluut geen vergissing.

Roadtrip Luxemburg

Vanuit Utrecht ben je binnen 3,5 uur over de snelweg of een dikke 6,5 uur binnendoor bij de grens van dit kleine landje. Wij kozen voor optie twee, onder het mom van: elke bocht die we kunnen pakken is er één.

Eenmaal over de grens is je direct duidelijk dat je België verlaten hebt. Je organen moeten wellicht nog even bijkomen van het shaken, maar het wegdek van Luxemburg voelt al snel als een verademing. Daarnaast word je meermaals getrakteerd op prachtige uitzichten met hier en daar oud kasteel aan een slingerend riviertje. Dit is de Ardennen op z’n best.

Zo is Vianden, in het noorden van Luxemburg, gesitueerd in zo’n magnifieke setting langs de Our. De laatste graaf die in de 16e eeuw in het Kasteel van Vianden woonde was onderdeel van Huize Oranje-Nassau. En dan te bedenken dat wij het moeten doen met een oud winkelcentrum in Vianen…

TomTom Rider
Het kost je maar een kleine twee uurtjes om binnendoor van Noord- naar Zuid-Luxemburg te rijden, dus daarom raden we je aan om lekker veel rondjes te rijden. Stel je TomTom Rider in op spannende route en je wordt gegarandeerd getrakteerd op bochtige wegen.

Via deze Google Drive hebben we ook onze routes beschikbaar gesteld. Mocht je die van ons willen rijden!

luxemburg, Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

Sur SÛre

De eerste overnachting vindt plaats in Esch-sur-Sûre. Kronkelige wegen aan de Sûre brengen je naar een klein plaatsje met een fotogenieke dam en grote rotspartijen. Slapen kan hier bij Hotel de la Sûre, waar de biertjes heerlijk smaken en je je motor veilig kan parkeren in de garage.

In de ochtend rijd je door de mist weg uit dit mooie gebied om vervolgens richting de Vallei van de Zeven Kastelen te gaan. Die kastelen zijn leuk, maar de wegen en natuur in dit westelijke deel van Luxemburg zijn een stuk leuker.

Belval

Rustig ga je zuidwaarts, waar je langs Kahler – een graffitidorp – komt. Maar de navigatie staat ingesteld op de Hoogovens van Belval. Een opgeknapte staalfabriek, dat omgetoverd is tot een uniek stukje architectuur. Je kan er tours boeken, de 40 meter hoge torens in klimmen, maar ook gewoon heerlijk relaxen tussen hippe Luxemburgers. Aan de rand van de Massenoire vind je talloze restaurants en gezellige terrassen.

luxemburg, Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

REV’IT!
Het weer in Luxemburg kan verraderlijk zijn, vooral als je het land door crosst met de motor. Je kan zomaar pech hebben dat je ’s ochtends je motorpak uit zweet en in de middag in een wolkbreuk meepakt. We spreken uit ervaring.

Zorg daarom dat je goed voorbereid bent en de juiste kleding bij hebt. Rev’it! heeft een uitgebreid assortiment met motorkleding voor elk weer- en motortype. Wij zijn vooral fan van de Urban collectie. Waarbij je niet heel duidelijk ziet dat je motorkleding draagt, maar door unieke technologie nog beter beschermd bent dan een standaard leren pak. Het nadeel de items die wij hebben uit deze collectie: het ziet er prachtig uit, maar als het regent blijft niks droog. Een regenjas of misschien toch eens shoppen bij de Adventure collectie van Rev’it! kan een mooie uitkomst zijn.

luxemburg, Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

Moezel

Luxemburg is niet groot, maar ontzettend veelzijdig. Maar een paar kilometer verder ter zuidoosten, kom je in de Moezel regio. Dat kan maar één ding betekenen: die motoren stallen en flessen wijn op tafel zetten. Maar niet voordat je wat kleine krassen hebt gezet in het perfecte asfalt langs de Moselle. Dit gebied leent zich perfect voor leisure, of dit nou op de boot, te voet of op de motor is.

Maar goed, het plan was duidelijk: wijn drinken. We stranden neer bij Le Bistrot Gourmand, waar ze een uitgebreide (wijn)kaart hebben. Deze plek een absolute aanrader als je van geweldig lekker eten houdt (wie niet?) en goed geadviseerd wil worden over alle wijnen. Daarnaast is de sfeer hier ook zo goed, dat we eruit geschopt moesten worden na sluitingstijd.

Wij overnachtten bij een van de vele hostels die Luxemburg rijk is. Dit is goed betaalbaar en het is er gezellig in de avonden.

luxemburg, Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

Schengen

De volgende ochtend, als de kater niet te erg is, kun je langs het Europees Museum van Schengen en het Drielandenpunt (Luxemburg, Duitsland, Frankrijk) gaan. Wij zijn niet gegaan.

Müllertal

Een beetje verlaat stappen we op onze Harley’s richting het Müllertal, een gebied aan de grens met Duitsland dat we nog kennen uit onze trip naar de Eiffel. Maar niet voordat we onze tour langs de Moezel hebben afgemaakt. Bij Remich en Wormeldange heb je prachtige uitzichtpunten.

In Müllertal wordt de natuur er niet slechter op. Deze regio staat bekend om unieke rotsformaties en wordt ook wel Little Switzerland genoemd. Trek veel tijd uit voor deze regio, want hiervoor ben je ooit gaan motorrijden. Omhoog, omlaag, links, rechts, heerlijker ga je het niet krijgen.

luxemburg, Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

Harley-Davidson

Wat ons betreft ga je zo’n roadtrip niet beter krijgen, dan op een Harley-Davidson. True, het ligt eraan welke. Maar we hadden een mooie selectie onder de bips:

Harley-Davidson Pan America

De nieuwste telg in de familie en meteen de snelste Harley ooit. Deze nieuwe adventure bike moet de markt op z’n kop gaan zetten. En wij hebben goede hoop! Hij rijdt uitstekend en ziet er ook nog eens super dik uit. Binnenkort publiceren we een duurtest met de Pan Am.

Harley-Davidson Fat Bob

Al sinds de introductie in 2018 al een van onze favorietjes. Samen met de FXDR, LiveWire en nu dus de Pan Am, zijn dit dé boegbeelden van de nieuwe weg die Harley-Davidson is ingeslagen. Deze wat kleinere motor met unieke look, zorgt voor veel bekijks. Helemaal in deze limited edition kleurstellingen.

Harley-Davidson Low Rider

Als je in je custom REV’IT! x MANIFY hoodie op de vorig jaar vernieuwde Low Rider rijdt, dan voel je je gewoon Jax van Sons of Anarchy. Hoe dik wil je het krijgen?

Harley-Davidson Road Glide

Met een kist als deze tussen je benen, ben je de koning te rijk. Muziekje aan (nog net geen Netflix) en gassen. Hij klinkt goed, hij is redelijk snel en hij ziet er bizar dik uit. Van alle tour-bikes van Harley, blijft de Road Glide eigenlijk de enige met een flinke doses sex appeal – vinden wij.

luxemburg, Asfaltkrassen door Luxemburg met de nieuwste Harley’s

Echternach

Echternach is het oudste stadje van Luxemburg en heeft zo’n 5.600 inwoners. Het is heerlijk om voor je overnachting, hier nog even doorheen te wandelen en de schoonheid te bewonderen. Eet hier een hapje, drink hier een drankje en ga dan te bed, want er staat een lange rit op het programma de volgende dag. Wij sliepen in een tof hostel, met boulderbaan en goed bier op de tap.

Via de westkant navigeer all the way up naar je hometown. Vertrek lekker vroeg, dan kan je ‘m helemaal of grotendeels binnendoor doen. Je merkt vanzelf wel wanneer je Luxemburg hebt verlaten 😉

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Harley-Davidson, Visit Luxemburg en REV’IT!