2018 Harley-Davidson Sport Glide

Rides

Oké, je bent een guy die graag afstanden maakt op de motor. Een tour-motor zou voor jou qua comfort natuurlijk ideaal zijn, maar laten we eerlijk zijn tegen elkaar: de meeste tour-motoren zijn niet heel nice. Ze stralen weinig seks uit, dus waarom zou je zoiets tussen je benen willen? Gelukkig is daar de Harley-Davidson Sport Gilde. Geen tourer, geen standaard chopper, maar iets geheel nieuws…

Harley-Davidson Sport Glide

We hebben in één weekend zo’n 1300 kilometer gereden op dit apparaat en we waren nog lange niet op uitgekeken. De Milwaukee-Eight 107 motor geeft heel wat vermogen en koppel (145 Nm), waardoor je niet veel tijd hoeft te verdoen bij stoplichten. Door het gloednieuwe Softail frame ligt de motor prachtig op de weg en heeft hij een handling die zo lekker is, dat je alleen maar geloofd als je ‘m ooit gereden hebt.

Alle andere Harleys legden het tijdens onze road trip door Duitsland dan ook op veel punten af tegen de nieuwe Sport Glide. Qua sturen, qua looks en eigenlijk was alleen de Fat Boy sneller. Deze had dan ook 114 blok, in plaats van 107. Ook qua comfort was de Sport Glide een absolute winnaar. Natuurlijk, de tourers van Harley zitten misschien nóg lekkerder, maar in de bochten wil je ook wat. De Sport Glide is de ideale uitkomst.

Looks

Naast comfort scoort de Sport Glide ook punten wat betreft looks, als je het ons vraagt. En dat doe je. Heb je ooit een motor gezien waarbij de koffers het ontwerp nóg strakker maakte? Heb je wel eens zulke moderne velgen gezien onder een vergelijkbare motor? En dan de matzwarte details en die LED-koplamp. Geloof ons: als je deze motor op je af ziet komen, dan blijf je even stilstaan om te kijken wat er voorbij komt gereden. Daarnaast beschikt de Sport Glide over meerder technische snufjes die je het ware Harley-gevoel geven, zoals keyless ignition en een USB poort bij het stuur.

Het minikuipje is misschien even wennen voor je, althans dat was het voor ons wel. Maar al snel zijn we ervan gaan houden. Hij houdt niet allen je bovenlichaam uit de wint, maar het ziet er ook nog eens bijzonder dik uit!

Menu
Total
9
Share