Een lesje carriere verpesten: zo werd Gareth Bale de schlemiel van Madrid

CREDITS: Bigstock

Back to summer 2013. De wereld is in rep en roer. Gareth Bale heeft namelijk een transfer naar De Koninklijke gemaakt. Niet zomaar een dertien in een dozijn aankoop. Op dat moment was hij de allerduurste speler ooit. Bizar, want wie had gedacht dat er voor een Welshman zó veel geld op tafel wordt gelegd? De duurste voetballers zijn toch Brazilianen, Portugezen, Spanjaarden, Fransen of Argentijnen?

Maar goed, Bale maakte furore in de Premier League. Als je het daar kan dan kan je het in La Liga al helemaal. Tenminste dat moet Real Madrid gedacht hebben. Terwijl Real natuurlijk niet alleen genoegen neemt met een kampioenschap. De Champions League: daar draait het om.

Gareth Bale zijn periode bij Real Madrid

Met Gareth in de gelederen moet dat zeker gaan lukken, volgens Florentino Pérez Rodríguez zeven jaar geleden. Doordat hij samen in de aanval ging spelen met Cristiano Ronaldo waren de verwachtingen hoger dan ooit. Uiteindelijk won Bale ook alles wat er te winnen viel. Het werd een succesvol huwelijk, maar géén gelukkig. Na een tijdje stond hij liever op de golfbaan dan op het voetbalveld.

Zeven jaar bij het grote Real Madrid

Een balletje trappen kunnen we allemaal. Panna’s krijgen overkomt de beste. Maar ook echt goed kunnen voetballen is niet voor iedereen weggelegd. Gareth Bale is wel één van die talenten die voetbal als kind met een paplepel kreeg ingegoten. Bale heeft 251 wedstrijden namens Real Madrid op de teller staan. In deze wedstrijden heeft hij 105 goals gemaakt. Doe dat maar eens na!

Prijzenkast

Gareth Bale heeft eigenlijk alles gewonnen wat er te winnen valt bij Real Madrid. In de prijzenkast staan namelijk twaalf prijzen. Dit zijn geen kleine trofeeën die jij in je kast hebt liggen zoals je medaille voor het lopen van de avondvierdaagse. Van de twaalf prijzen zijn er maar liefst vier van de Champions League, drie wereldkampioenschappen voor clubs en twee La Liga titels.

Gareth Bale 2
Foto: Bigstock

Droomsalaris waar je U tegen zegt

Gareth Bale streek dagelijks een behoorlijk geldbedrag binnen. Op jaarbasis werd er €17.000.000 bijgeschreven op zijn bescheiden rekening. Maandelijks verdiende hij dus een bedrag van €1.416.666,67. Enig idee waar jij het aan zou uitgeven? Een alpaca boerderij kopen? Een foto van jezelf op mega billboards zetten? Alles is mogelijk met zo’n smak met geld. Als jij ’s avonds om 18:00 op de bank neerplofte, dan had Bale alweer €47.222,22 verdiend. En dit allemaal met op de bank zitten.

Waar ging het mis?

Toen Cristiano Ronaldo in 2018 vertrok naar Juventus ging iedereen er vanuit dat Gareth Bale in de schijnwerpers zou treden. Dit gebeurde ook, maar niet op een goede manier. Hoe kan je vier Champions League’s winnen en toch gehaat worden door alle fans?

Het afgelopen jaar heeft Zinedine Zidane Bale niet meer nodig gehad. Na corona heeft hij niet meer gespeeld. Dit komt deels doordat Gareth Bale afgelopen zomer absoluut niet weg wilde en een transfer in de weg stond. Real Madrid betaalde zich krom aan Bale en dat ging nu voor nog één seizoen lang door.

Hij maakt zich niet geliefd toen Bale tijdens een interlandwedstrijd op de foto ging met een banner van een fan. Op de banner stond: Wales, Golf en Madrid in die volgorde. Bale is tegenwoordig vaker te bekennen op de golfbaan dan op het voetbalveld. Hij was zelfs tijdens een wedstrijd van Real Madrid gespot op een golfbaan. Dit viel voor veel fans in het verkeerde keelgat.

Les van vandaag: als er geen match is, dan is de kans ook groot dat die match niet gaat komen. Je moet niet iets proberen te forceren. Als het duidelijk is geworden dat het niet werkt kun je beter geen modder gaan gooien. Daar is Bale ook wel achtergekomen. Nu keert de verloren zoon weer terug bij Tottenham Hotspur. Gaat Bale weer ouderwets furore maken? We zijn benieuwd..