Valve dropt verbeterde Steam Deck ‘OLED’ in stijl

Het is de afgelopen maand een polonaise aan goed nieuws voor gamefanaten.

Eerder kwam al het nieuws dat Sony met een gloednieuwe PlayStation 5 brengt, toen kondigde Rockstar Games officieel de komst van GTA VI aan, en nu brengt Valve ons weer heerlijk nieuws.

Valve verbetert de Steam Deck met OLED

Na de officiële release van de Steam Deck vorig jaar, komt Valve nu alweer met een verbeterde versie op de proppen. De OLED is het nieuwe pareltje van het merk en brengt een HRD scherm dat speciaal is ontworpen voor games, met een opvallend contrast, een verhoogde helderheid en een groter beeld. Door de nieuwe bewegingsweergave, de verhelderde kleuren en pure zwarttinten, speel je nu je games op een compleet ander niveau.

Steam Deck, <strong>Valve</strong> dropt verbeterde Steam Deck &#8216;OLED&#8217; in stijl
Foto: Valve

Langere tijd om te genieten van je games met OLED

Goed, de verbeterde weergaveprestaties zijn natuurlijk hartstikke welkom, maar de echte upgrade zit hem in de batterij. Deze gaat volgens Valve maar liefst 30 tot 50 procent langer mee ten opzichte van de vorige versie. De batterij leverde eerst 40Whr, daar waar de OLED maar liefst 50 Whr brengt. Volgens Valve gaat de batterij niet alleen langer mee, maar laadt hij ook nog eens sneller op. Op die manier geniet je dus extra lang van je gametijd. En wij weten als geen ander dat die tijd heilig is. Tijdens die gametijd heb je trouwens ook minder last van laadmomenten: de nieuwe Wi-Fi 6E module die in de OLED versie zit, maakt het mogelijk om sneller games te downloaden.

Op 16 november brengt Valve de Steam Deck OLED officieel uit. Daarbij zijn er twee opties beschikbaar: de ene OLED komt met 512GB opslag, terwijl de andere maar liefst 1TB opslag krijgt. Hoeveel je daar voor neertikt? Bij de OLED met 512GB betaal je 569, terwijl je voor de andere variant €679 kwijt bent.