Unieke verkoop van de Nintendo Playstation prototype

Wait whut? Ja, je leest het goed, deze twee merken hebben ooit samen gewerkt om een console uit te brengen! Dit prototype is alleen nooit op de markt verschenen omdat de relatie tussen Nintendo en Playstation niet helemaal vlekkeloos verliep.

(Prototype) Nintendo Playstation console was bijna werkelijkheid

De twee bedrijven die in de jaren 90 hebben samengewerkt, kwamen met het idee een console te ontwerpen die draaide op een CD-ROM. De samenwerking zou leiden tot een samenvoeging van de Super Nintendo en de eerste generatie van de Playstation. Oftewel je zou de Nintendo disk games kunnen blijven spelen op deze console, maar óók Playstation CD-ROM games. Het beste van beide dus!

Nintendo Playstation Prototype

Too good to be true

Op de CES waar Sony de nieuw console zou gaan aankondigden, kwam Nintendo net met het nieuws dat zij met Philips in zee gingen. Uiteraard kon dit niet door de bocht voor Sony en hiermee werd de samenwerking tussen Nintendo en Sony dus ook accuut gestopt. Dit betekende ook gelijk dat de Nintendo Playstation nooit op de markt zou verschijnen. Een klein lichtpuntje was wel dat uit dit prototype de basis voor de Playstation is gekomen, die vanaf toen zijn doorgegaan met de CD-ROM.

Toch te koop

In 2015 deed de zoon van Terry Diebolt een bijzondere vondst op de zolder. Hij vond de  Nintendo Playstation die zijn vader ooit heeft gekocht van een voormalig Sony-medewerker. Na enige tijd op de console te gamen, hem te verhuren en tentoon te stellen, heeft Diebolt nu toch de keuze gemaakt om de console te verkopen.

In 2020 zal de zeldzame samenwerkingsprototype console worden geveild op Heritage Auctions. Er schijnen nu al geïnteresseerde verzamelaars te zijn die er wel een miljoen voor over hebben! Dat wordt mooi cashen voor Terry, nadat hij de only one in the world Sony x Nintendo console uit handen heeft gegeven! Hard choice?

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…