Is het een schilderij of is het een televisie?

Sinds de 60’s en 70’s heeft vrijwel iedereen een televisie in de woonkamer staan. Sterker nog: de televisie is al meerdere decennia het middelpunt van de woonkamer en alles is er omheen gebouwd. Sinds de opkomst van computers, smartphones en tablets is de televisie allang niet meer het belangrijkste scherm in huis. Het zou dus raar zijn om deze pontificaal te situeren in de woonkamer.

Samsung begrijpt dit. Dat bewijzen ze met de komst van The Frame 2.0. De vraag is: is het een schilderij die toevallig ontzettend goed als televisie kan functioneren of is het een televisie die toevallig ontzettend goed als schilderij kan functioneren? We zochten het uit voor je uit!

Samsung The Frame 2.0

Art when it’s of…

Met The Frame 2.0 gooit Samsung alle traditionele principes overboord en daar worden we héél enthousiast van! Ze schakelden ontwerper Yves Behar in om een televisie te ontwikkelen dat er uitziet als een schilderij als hij uit staat.

Het ontwerp van The Frame 2.0 is wat ons betreft erg goed gelukt. Als de televisie op stand-by staat dan heb je werkelijk het idee alsof het een schilderij is. Een bijgeleverde no-gap mount zorgt dat hij strak aan de muur hangt. Al vinden wij het ook wel heel sick om ‘m op een Studio Stand te zetten.

Vervolgens kan je kiezen uit magnetische frames in verschillende houtsoorten en kleuren. In de speciale Kunst-app selecteer je (g)een lijst, om dit aan te vullen.

, Is het een schilderij of is het een televisie?

Samsung begrijpt de nieuwe rol van een televisie in een interieur

Art Store

In de Art Store kan je kiezen uit honderden verschillende kunstwerken, van galerijen waarmee Samsung een samenwerking is aangegaan. Ze hebben een basis-collectie en als je meer keuze wil hebben, kan je een abonnement nemen of de kunstwerken per stuk aanschaffen. Onzin? Absoluut niet, voor de meesterwerken die de Art Store biedt betaal je normaal een stuk meer!

Ook kan je kiezen uit foto’s van professionele fotografen of die jij zelf gemaakt hebt. Maar om eerlijk te zeggen lijken vooral de schilderde kunstwerken op een écht schilderij, anders doet het je toch een beetje denken aan een screensaver. Tenzij je foto’s kiest met veel zwart! Nog een mooie tip is om het assortiment van het Rijksmuseum te checken, je kan hier gratis afbeeldingen van toffe meesterwerken downloaden op hoge resolutie.

The Frame kun je instellen dat hij automatisch de helderheid van het licht aanpast op de kleuren en lichtsterkte in huis. Persoonlijk vinden wij het nice om de lichtsterkte standaard in te stellen op zo laag mogelijk en de witbalans redelijk warm te zetten.

Wanneer je niet in de kamer bent of het is donker, registreert The Frame 2.0 dat en zal hij het scherm op zwart zetten.

, Is het een schilderij of is het een televisie?

 

TV when it’s on 

4k Ultra High Definition

Oké, maar je koopt geen televisie om ‘m de hele dag uit te laten staan. En als je de Samsung The Frame 2.0 eenmaal aanzet dan wil je dat ook helemaal niet. Je ogen worden verwend met een prachtig 4k UHD scherm met een LCD paneel. Voor de leken: dat is kneitertje scherp!

Upgrade je Netflix-abonnement maar, want voortaan kijk jij alleen nog maar televisie in haarscherpe kwaliteit. The Frame 2.0 ondersteunt ook HDR10+, waardoor je je film- en game ervaring naar een hoger niveau kan tillen en écht alles uit je Playstation 4 Pro kan halen.

, Is het een schilderij of is het een televisie?

Smart TV

Waar we ons ook over verbaasden was de snelheid. Switchen tussen apps en zenders ging nooit zo snel en ook internetten via de browser gaat erg goed. Je hebt met The Frame 2.0 dan ook een smart TV in huis. Via Bixby en SmartThings ben je naadloos gekoppeld aan je Samsung Smartphone en vele verschillende smart apparaten in je huis, zoals verlichting, geluid of zelfs je koelkast.

En hoe zit dat dan met die lelijke draden? Dat ziet er toch niet uit onder een prachtige televisie die ook als schilderij moet fungeren? Samsung heeft hier een ‘Near-Invisible Cable’ voor bedacht, die aangesloten wordt op One Connect Box. Letterlijk álle andere kabels kun je hier op aansluiten en ergens verstoppen in een kast.

In jouw woonkamer

Zoals je merkt zijn we erg overtuigd door de Samsung The Frame 2.0. Een nieuwe manier van televisie kijken is al enkele jaren geleden ingegaan. Dit is een nieuwe manier van je televisie integreren in je interieur, die daar perfect bijpast.

The Frame 2.0 is verkrijgbaar in 43”, 49”, 55” en een whopping 65”, met prijzen variërend van €1.499 tot €2.999. Lijsten bestel je bij vanaf €199 en een Studio Stand vanaf €599.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…