Future proof 2.0: de Nothing Phone (1) is hier

Tegenwoordig lijken we alles te kunnen doen met onze smartphone. Betalen met gezichtsherkenning, on-demand muziek luisteren en Netflix checken, overal bereikbaar zijn en ga zo maar door. De telefoonwereld lijkt uitgespeeld te zijn. Game over. Maar wat nou als je mobiel voorzien is van 900 ledlampen, een transparante achterkant en 1 miljard kleuren?

Mobiel van de toekomst: Nothing Phone (1)

En nee, het is niet je gemiddelde Samsung of iPhone toestel dat met deze vette features op de proppen komt. Het Amsterdamse merk ‘Nothing’ gaat met hun nieuwe ‘Nothing Phone (1)’ furore maken in de techwereld. Dit mobieltje moet volgens de CEO verandering brengen in een stilgevallen industrie. Wij nemem je even door de fine details van dit knappe staaltje werk heen.

Nothing Phone
Foto: Nothing

Een uniek ontwerp

Het eerste dat je ziet bij het kopen van een smartphone is natuurlijk het uiterlijk. En de Nothing Phone die maakt direct indruk hoor. De mobiel heeft een uniek design met daarbij een transparante achterzijde dat bestaat uit meer dan 400 onderdelen. Mind you: 100% van het aluminium is gerecycled en meer dan de helft van de plastic onderdelen bestaan uit biologisch of gerecycled materiaal. Thunberg zal tevreden zijn. Eén van de features die je niet direct ziet in het design, zijn de 900 ledlampen die in de achterzijde zijn verwerkt. Je kan je mobiel zodanig instellen dat telkens wanneer iemand belt, de ledlampen een showtje geven. Je hebt tevens verschillende patronen waar je uit kan kiezen. Een echte eyecatcher dus.

Het scherm en de hardware van de Nothing Phone (1)

Dat het uiterlijk in de spotlight staat, is wel duidelijk met zoveel ledlampen. Maar ook het scherm en de hardware van de Nothing Phone (1) zijn van topnotch kwaliteit. Zo heeft het scherm de mogelijkheid om één miljard kleuren te weergeven. Eén miljard! Zo kan je ondertussen een hele lightparty organiseren met de Nothing Phone. De hardware eigenschappen van de mobiel zijn ook niet verkeerd: 8GB aan werkgeheugen, 128GB interne opslag, een 778 plus-processor en een 4500 mAh-accu.

Nothing Phone (1) release en prijzen

Met al deze vette features en tools verwacht je de hoofdprijs te betalen. Toch valt het prijskaartje enorm mee: voor 469 euro heb je de Nothing Phone al te pakken. Zo’n prijs voor een mobiel waar je de show mee steelt? Lijkt ons een absoluut koopje te zijn. Check de site van Nothing Phone hier, of geniet nog even van de foto’s van deze masterpiece.