Deze iPhone 15-functies moet je kennen

CREDITS: Apple

Vorige week maakte Apple de iPhone 15 bekend. En je weet wat dat betekent: alle geekheads draaien overuren en zoeken tot op de bodem uit wat het nieuwe speeltje van Apple allemaal kan.

iPhone 15-facts

Na een week hebben wij de balans maar eens even opgemaakt en de dikste functies op een rijtje gezet. Speciaal voor jou.

Nieuw netwerk voor iPhone 15

De Pro’s van de nieuwe iPhone 15 zijn de eerste iPhones ooit die ondersteund worden door de Wi-Fi 6E. Een netwerk die het mogelijk maakt om te verbinden met 6Ghz-banden met hogere snelheden, minder vertragingstijd en minder onderbrekingen in je verbinding. Vooral ideaal als je een livestream via je je mobiel aan het bekijken bent. En als je team net een beslissende wedstrijd aan het spelen is, zorgt een beetje vertraging al snel voor héél veel irritatie.

iPhone 15, Deze iPhone 15-functies moet je kennen
Foto: Apple

Alles met een usb-c

Apple heeft eindelijk afscheid genomen van de Lightning kabel. Een verademing, want nu kunnen we eindelijk alles met één kabel opladen. Van iPhone 15 tot iPad, Macbook en zo gaat de lijst nog wel even door. Sterker nog: je kan middels de usb-c kabel alle iPhone 15-modellen andere iPhones weer opladen. Wanneer je de ene iPhone connect met de andere via een usb-c kabel, wordt de iPhone met het laagste percentage opgeladen. Je kan ook nog de iPhone 15 koppelen aan een iPhone met Lightning, waardoor je ook oudere modellen kan opladen. Daarnaast zorgt de nieuwe usb-c kabel ‘versie 3’ ook nog eens voor een hogere overdrachtssnelheid.

Niemand meer kwijt met de iPhone 15

Verder heeft Apple met de nieuwe tweede generatie Ultra Wideband chip nog een upgrade voor ons in petto. Wanneer andere apparaten dezelfde chip gebruiken, kunnen iPhone 15-serie gebruikers hun vrienden in een menigte vinden en zelfs verloren voorwerpen terugvinden. Eerst was deze functie alleen beschikbaar voor voorwerpen, maar u kan iedereen met een iPhone-15 vrienden en familieleden opsporen. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken als je je vrienden kwijt bent op Lowlands.

iPhone 15, Deze iPhone 15-functies moet je kennen
Foto: Apple

Zelfs van afstand fantastische beelden

Tegenwoordig worden Youtube-video’s steeds vaker opgenomen met iPhone’s, omdat het beeldkwaliteit simpelweg extreem hoog ligt. De iPhone 15 Pro Max brengt het beeld al helemaal naar een nieuw niveau, met de gloednieuwe camerasensor. Deze sensor maakt een 5x optische zoom en een 25x digitale zoom mogelijk. Dit wordt allemaal verzorgd dat het nieuwe tetraprismaontwerp wat op de Pro Max te vinden is, waardoor je ook van afstand nog altijd adembenemende beelden vast.

Ook in de zon genieten

Tijdens een vakantie hebben wij soms het geniale idee om even een serie in de zon te checken. Dan beseffen we ons dat de zon ervoor zorgt dat we werkelijk niks van ons scherm zien en leggen we de telefoon weer snel weg. Gelukkig is dat met de iPhone 15 verleden tijd. Door de verbeteringen aan de helderheid voor betere prestaties in het zonlicht, is de normale helderheid met 200 nits omhooggegaan, terwijl de maximale helderheid met 400 nits is gestegen. En dat komt net op tijd, want er zijn de laatste tijd heel veel dikke nieuwe films en series uitgebracht.

Source:
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…