De HP ENVY x360 Convertible is de beste collega die je je kunt wensen

Toen HP ons vroeg hun nieuwe paradapaardje, de HP ENVY x360 Convertible, uit te testen waren we direct enthousiast. Toen we hoorden dat het om een convertible ging, werden we zelfs nog wat enthousiaster. Natuurlijk zijn er genoeg laptops die in je behoeften voorzien, maar wij vertellen je maar al te graag waarom deze jouw werkdag nog nét wat aangenamer maakt.

Wat meteen opvalt is natuurlijk het kantelbare (multi-)touchscreen. Waarmee je je laptop letterlijk in een handomdraai verandert in een tablet. Met de touch pen kan je je creatieve uitingen vingervlug op het scherm toveren. Maar ook wanneer je een minder creatief beroep hebt, zijn er genoeg momenten te vinden waarbij het handig is om een tablet te hebben in plaats van een laptop.

HP ENVY x360 Convertible, De <strong>HP ENVY x360 Convertible</strong> is de beste collega die je je kunt wensen HP ENVY x360 Convertible, De <strong>HP ENVY x360 Convertible</strong> is de beste collega die je je kunt wensen

HP ENVY x360 Convertible

Maar hoe leuk dit er ook uit ziet, waar wij als kantoorknaapjes echt blij van worden, zijn er toch een aantal andere dingen. Zo is de batterijduur volgens het boekje maar liefst 15,5 uur een regelrechte lifesaver.  In onze real-life test komen we op ongeveer 12,5 uur (licht kantoor werk), maar ook dat is nog steeds ruim bovengemiddeld. Ook de webcamkwaliteit steekt met kop en schouders uit boven de laptops die we op dit moment op kantoor hebben rondslingeren. En ook het toetsenbord voelt als een van de betere die we onder onder onze neus hebben gekregen.

Het 13.3 FHD IPS heeft een fantastische kleurweergave en kijkt lekker weg vanuit vrijwel elke hoek. Handig, zeker wanneer je hem ook als tablet gebruikt. De flinterdunne rand doet je bijna vergeten dat het hier om een laptop gaat. Het zwarte, gezandstraalde en geanodiseerde aluminium geeft de x360 een moderne en stijlvolle uitstraling. Want zeg nou zelf. Het oog wil ook wat.

Privacy is een andere peiler waar de x360 zijn best op doet. Zo is het toetsenbord voorzien van specifieke Privacy Camera Shutter en Mute Mic knop. Handig als je even niet gezien en/of gehoord wil worden in je videomeeting. Alles is makkelijk te beveiligen met de ingebouwde vingerafdruklezer. En wanneer je je creaties of boekhouding wél wil delen gebruik je HP QuickDrop voor het makkelijk sharen van bestanden tussen je laptop en je smartphone.

Nadelen

Natuurlijk krijg je er, zoals bij elke collega, ook wat nadelen bij. Of zoals wij het liever noemen: puntjes van positieve feedback. Zo is het beeldscherm Full HD en geen 4K. Dat heeft een positieve invloed op de batterijduur en op het formaat van 13,3″ is het ook minder storend dan op een groter scherm, maar stiekem zijn wij inmiddels gewend aan schermen met een hogere resolutie. De pen die je met een magneetje aan de ENVY x360 vast kun maken, werkt naar onze mening niet fantastisch. Deze raakt gemakkelijk los in je sleeve of tas.

Conclusie

De nadelen zijn wat ons betreft echt kleine dingetjes die niet onoverkoombaar zijn. Want laten we eerlijk zijn. De superieure batterijduur, de fantastische webcam en het heerlijke toetsenbord maken heel veel hier van goed. En wat ons betreft is de HP ENVY x360 dan ook de beste collega is die je kunt hebben.

 

Specificaties HP ENVY x360

  • Windows 11 Home
  • AMD Ryzen™ 7 5800U (tot 4,4 GHz boostkloksnelheid, 16 MB L3-cache, 8 cores, 16 threads)
  • 16 GB DDR4-3200 MHz RAM
  • 512 GB SSD
  • AMD Radeon™-videokaart
  • Bang & Olufsen speakers
  • 30,65 x 19,46 x 1,64 cm
  • 1,3 kg