Bloomberg: GTA VI is onderweg en krijgt een powervrouw in de hoofdrol

Negen jaar. Zo ellendig lang is het al geleden sinds Rockstar Games de laatste GTA heeft gedropt. Oké, eerlijk is eerlijk: GTA V was een absolute classic, maar negen jaar is wel echt verrekte lang. Gelukkig hoeven we – als we de geruchten moeten geloven – niet heel lang meer te wachten op de nieuwe GTA-game. GTA VI is on it’s way.

Geruchten, geruchten, en nog eens geruchten

Er zijn natuurlijk wel vaker geruchten over een nieuwe GTA-game, maar dit keer komen de geruchten wel heel veelvoudig voorbij. De nieuwssites staan vol met headlines over GTA VI en wij als fanatieke GTA-liefhebbers gaan hier natuurlijk graag in mee. In april werden de eerste beelden van de nieuwe game al gelekt, en nu lijkt ook de releasedatum gelekt te zijn: 2024. Dat is het jaar waarin de GTA-liefhebbers superlatieven tekort zullen komen.

En dit keer is het geen in de wereld geslingerde Insta-post, maar schenkt Bloomberg aandacht aan de geruchten. Maar er is meer: naast dat we een ‘releasejaar’ hebben, krijgt GTA ook voor het eerst een vrouw als hoofdpersonage.

GTA VI
Foto: Rockstar Games

Storyline

Anno 2022 is de maatschappij lichtelijk ‘softer’ geworden. Een gevoelige tweet die je voor de release van GTA V een keer hebt gepost kan er nu nog voor zorgen dat je zonder pardon gecanceld wordt. GTA is daar immuun voor. Controversiële storylines, immens veel geweld en bloed, oude vrouwen die je kan overvallen. Je noemt het maar op: GTA heeft er lak aan. Toch zijn ze wel een beetje met de tijd meegegaan, want de hoofdpersonage wordt dit keer gespeeld door een vrouw. Lekker bezig hoor Rockstar.

Toch zal dit niet het enige personage zijn met wie je de game kan spelen. Volgens het magazine Bloomberg zijn de komende personages geïnspireerd op het ‘powerkoppel’ Bonnie en Clyde. Een vrouw met een beetje pit dus, daar houden we wel van. De nieuwe GTA-editie zal zich afspelen in Miami en komt daarmee weer een beetje terug bij de oldschool roots van VIce City. Voorheen werd al eens genoemd dat de nieuwe game een veel grotere map zou hebben. Als we Bloomberg moeten geloven gaat dit, helaas, niet het geval zijn. Pas wanneer de game online is, zal de map door middel van updates continu uitgebreid worden.

Goed, wij zijn weer even in de wolken over GTA VI. Helaas moeten we dus nog wel even wachten, maar dat het een partijtje knallen wordt is een zekerheid. Wil je alvast een warming-up? Check dan deze brute fantrailer:

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…