Deze twee iconische Steve Jobs-video’s wil je zien

CREDITS: Md Mahdi | Unsplash

Soms mis je nét dat beetje motivatie om te knallen. Je zit er effe doorheen en hebt wat nodig om weer te kunnen shinen. Wij helpen je daar graag bij.

Iconische inspiratievideo’s van Steve Jobs

Deze keer geven we je twee inspiratievideo’s van Steve Jobs die allesbepalend zijn geweest in zijn carrière. Eén is een specifiek interview over waarom je hulp moet vragen aan mensen, de ander is zijn allerbelangrijkste presentatie. Want tja, door deze man worden we vandaag de dag blij van AirPods, een iPad en zelfs van Apple Watch bandjes.

CEO
Foto: Tom Coates // Wikimedia Commons

Historisch interview: wat Steve Jobs je leert over ‘failure’

Als iemand iets serieus zinnigs te vertellen heeft, dan is hij het wel. Deze keer over failure. Of ja, de kern is meer: vraag hulp. Deze boodschap geeft hij in een interview uit 1994. Historicus John McLaughlin is de interviewer, en Jobs vertelt een anekdote over hoe hij als twaalfjarige Bill Hewlett (co-founder van HP) opbelde: ‘Hi, ik ben Steve Jobs. Ik ben 12 jaar oud. Ik ben een student op de middelbare school en ik wil een frequentieteller bouwen. En ik vroeg me af of je misschien reserveonderdelen hebt.’ Legendarisch. 

Gewoon de telefoon pakken, bellen en hulp vragen

Meneer Hewlett moest lachen, maar hij stuurde de onderdelen wel op. Dezelfde zomer gaf hij de kleine Jobs ook nog een baantje waar ze de  frequentietellers bouwden. En de rest van zijn techcarrière is geschiedenis. Door het belletje met Hewlett heeft Steve Jobs ook altijd zo in het leven gestaan. Gewoon de telefoon pakken, bellen en hulp vragen. Hij geeft ook aan zelf altijd antwoord te geven als mensen hem bellen en om hulp vragen. 

Het grote verschil tussen mensen die écht iets willen bereiken en mensen die blijven dromen: ‘De meeste mensen pakken nooit de telefoon op en bellen niet. De meeste mensen vragen niet om hulp. En dat onderscheidt mensen die dingen doen van mensen die er alleen maar van dromen. Je moet handelen en je moet bereid zijn te falen.’ 

De anekdote en het feit dat je moet ‘durven om te bellen’ is in elke business van toepassing, vertelt hij. Steve Jobs sluit af met dat je moet soms crashen en op de blaren zitten. ‘Je moet bereid zijn om te crashen, weet je, met mensen aan de telefoon, met het starten van een bedrijf, met wat dan ook. Als je bang bent om te falen, kom je niet ver.’ En laten we dat voor altijd in ons achterhoofd houden.

Terugkijkvoer: de iPhone-presentatie van Steve Jobs in 2007

”This is a day I’ve been looking forward to for two and half years.”

Zo begin je een speech. En niet zomaar een speech, maar een speech die ons leven heeft veranderd. Na deze zin vertelt Jobs dat er eens in de zoveel tijd een technologische revolutie start. In 2007 startte Apple weer een nieuw tijdperk, genaamd iPhone.

Steve Jobs introduceert iPhone

Hoe je het ook wendt of keert: de kans is groot dat je de speech zo terugkijkt op een iPhone. Misschien de iPhone 6, maar het kan zijn dat je een 14 Pro in je handen hebt. Boze Android-fans in 3, 2, 1…

Goed, iedereen weet hoe grote inspiratiebron Jobs is voor velen. Zijn biografie staat in bijna iedere boekenkast, zijn kenmerkende outfit (coltrui, jeans en grijze sneakers) is een begrip geworden en Apple is één van de grootste merken ter wereld.

Jobs stond ook bekend om zijn speeches. Hij gebruikte veel humor, hij kon de mensen echt raken en zijn kenmerken ‘one more thing’-uitspraak wordt nog steeds gebruikt. De introductie van de iPhone is hét voorbeeld van Jobs-presentatie. Dit is een inspiratiemoment voor je. Geniet ervan:

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…