Bi-zar: deze VR-headset kan mensen echt killen

CREDITS: Jimi Malmberg | Unsplash

Games zijn ondertussen niet meer van echt te onderscheiden. GTA 6 belooft veel goeds en ook de nieuwe Modern Warfare II heeft ons doen verbazen, maar de nieuwe game van Palmer Luckey overtreft echt alles.

Een té echte game Palmer Luckey?

De nieuwe game van de oprichter van Oculus is namelijk levensecht. Misschien wel té echt, want wanneer je jezelf in de VR game bevindt van Mr. Palmer bestaat namelijk de kans dat je er niet meer levend uitkomt. Normaal gesproken zorgt het opdoemen van een game-over scherm hooguit voor wat gescheld en misschien een kapotte controller, maar bij dit spel is het net even wat anders. Als je met dit spelletje verliest worden namelijk zonder pardon je hersenen opgeblazen door drie explosieven op de VR-headset.

Kleine issues kunnen zorgen voor een hoop problemen

Of het spel uiteindelijk kindvriendelijk wordt gemaakt is nog niet bedenkt. Wij gokken van niet, maar Palmer heeft nog geen idee wat hij met de rest van het spel gaat doen: “Het slechte nieuws is dat ik tot nu toe alleen de helft heb bedacht die je doodt”, zo vertelt Palmer. Bovendien heeft de VR-headset nog redelijk wat proefrondes nodig om ‘kleine issues’ zoals een te vroege dood te voorkomen. Tot nu toe zijn er volgens Palmer namelijk nog een hoop glitches die ervoor zorgen dat de explosieven op het verkeerde moment afgaan. “Daarom heb ik ook nog niet de ballen gehad om het zelf te proberen”, aldus Luckey.

Een hoop meer dodelijke games op komst

Wij betwijfelen of er menselijke proefkonijnen zijn voor dit spel, en of het nodig zal zijn, lijkt ook nog maar de vraag. Volgens de Oculus-oprichter wordt de headset momenteel alleen als kunstwerk op het kantoor gepresenteerd om mensen te laten nadenken over gamedesign. Maar mocht de VR-headset van Palmer niet op de markt komen, dan hebben we volgens de ontwerper van de moordgame zelf alsnog genoeg opties. Palmer is er namelijk van overtuigd dat er zeker nog meer dodelijke VR-apparaten zullen komen. “Het is het eerste VR-systeem dat de gebruiker kan doden, maar het is zeker niet de laatste.”

Check hier een video over dit bizarre killerspeeltje:

Source: