Amsterdam niet van echt te onderscheiden in nieuwe Modern Warfare II

We hebben het al gezegd: Modern Warfare II is going Dutch. Deze week komt de nieuwe game ein-de-lijk uit en de eerste beelden die we hebben gezien van onder andere onze hoofdstad beloven ongelofelijk veel goeds. Amsterdam is niet van het echte werk te onderscheiden.

Call of Duty MW II maakt kennis met ‘Nederlandse cultuur’

We moesten dan ook even met de oogjes knipperen voordat we doorhadden dat het om een game ging. In de beelden zien we de bootjes door de grachten heen varen, de Oude Kerk van Amsterdam die tot in de puntjes is nagemaakt en het onmiskenbare Red Light District met de nodige coffeeshops eromheen. Zonder laatstgenoemden in beeld te brengen is Amsterdam natuurlijk een stuk minder realistisch. Zelfs aan de smartfietsen is gedacht bij de nieuwe Modern Warfare game, op alle details is dus gelet.

Modern Warfare, Amsterdam niet van echt te onderscheiden in nieuwe <strong>Modern Warfare II</strong>
Foto: Screenshot MW2 | YT Modern Warfare 2 Amsterdam Mission (Ridiculous Graphics)

Aan alle Amsterdamse details is gedacht

Het is trouwens – gelukkig – geen optie om met je mitrailleurtje door het centrum van Amsterdam te wandelen. De beelden komen namelijk voort uit een missie in de single player’s campagne waar het ‘Breenberg Hotel’ het fictieve strijdtoneel is van onze hoofdstad. Tijdens de wandeltocht in de campagne loop je zonder wapens rond om even kennis te maken met de échte Nederlandse cultuur. Heel toepasselijk dat de Wallen dus direct naast het strijdtoneel liggen.

Amsterdam is beste real-life locatie van Modern Warfare 2 ooit

Het is niet de eerste keer dat Modern Warfare 2 een real-life locatie op realistische manier heeft nagebootst. Eerder werd het Piccadilly Circus in Londen namelijk al onderdeel van Modern Warfare, maar fans beoordelen dat Amsterdam veruit het beste werk is van Modern Warfare 2 tot nu toe. Ben je nog niet overtuigd? Check dan de beelden die we voor jullie hebben. Mocht jij al helemaal klaar zijn om te knallen op dit spel is de single player campagne nu al te spelen voor pre-orders, op 28 oktober komt de volledige versie online. 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…