Geruchtenmolen: dit wil je nu al weten over de iPhone 15

CREDITS: Apple

Een kleine blik in de geschiedenis van Apple laat de nodige metamorfoses zien. De switch van kleine dikke koelkast naar grote dunne meestermachines is relatief snel gebeurd.

En je weet: het nieuwste pronkstuk van Apple is pas net uit, maar de retedure iPhone 14 lijkt al weer aan vervanging toe. De eerste geluiden over de iPhone 15 verklappen een definitief einde van een tijdperk.

iPhone 15 zonder knoppen maar nog steeds niet te stoppen

Naar verluidt zal de iPhone 15 namelijk he-le-maal zonder knoppen komen. Waar voorheen de grote homebutton nog onderdeel van de functies was, lijken nu zelfs de geluid- en vergrendelknoppen te verdwijnen. Het is lastig voor te stellen, maar in de toekomst loop je voortaan met een telefoon zonder enkele knoppen in je handen.

Dat vertelt de bekende Chinese journalist Ming-Chi Kuo op Twitter. De knoppen zullen hoogstwaarschijnlijk worden vervangen druksensoren. Inderdaad net zoals de al bekende vingerscan waarmee je slimme mobieltje herkent dat je in de actiestand komt. Waarschijnlijk zal deze slimme functie alleen op de luxe versies van de iPhone 15 komen: de nóg duurdere en geavanceerdere Pro-types.

En er is meer…

Daarnaast heeft de Europese wetgeving ingestemd met het besluit vanaf 2024 enkel een USB-C kabel te gaan gebruiken. Meer gemak met één kabel en tegelijk minder verspilling van grondstoffen. Zelfs de grote baas binnen Apple kan daar geen stokje voor steken. Daarmee lijkt het niet alleen een verwachting, maar eerder een zekerheidje dat de iPhone 15 met een nieuwe gleuf de markt zal betreden. Het is afwachten tot de eerste officiële geluiden en beelden uit The States, alleen de geruchtenmolen is alweer lekker op gang.

iPhone 15, Geruchtenmolen: dit wil je nu al weten over de <strong>iPhone 15</strong>
Foto: iPhone 14 van Apple | Apple
Source:
RTL Nieuws, Apple