Gadgetinnovaties om naar uit te kijken in 2024

CREDITS: Saif71.com | Unsplash

Gadgets evolueren sneller dan ooit tevoren. Het afgelopen jaar hebben we door flip-phones een sim only abonnement afgesloten, zagen we Macbooks met M2 Chips en kregen we nieuws over de handheld PS5.

Gelukkig belooft 2024 ook heel veel moois voor ons in petto te hebben. En omdat het nieuw jaar ondertussen alweer van start is gegaan, nemen wij eens even een kijkje naar de technologische traktaties die ons te wachten staan.

Next-level console van Nintendo

De Nintendo Switch heeft de gamewereld al wel een tijdje in zijn ban. Sterker nog, misschien wel té lang. In 2024 is het alweer zeven jaar geleden sinds de Switch gereleased werd, waardoor het dus wel weer eens tijd voor een nieuwe gadget is. De geruchtenmolen draait zoals altijd op volle toeren, en het lijkt er inderdaad op dat Nintendo het aankomende jaar een nieuwe console op de markt brengt.

PHOLED verovert de woonkamer

TV’s zijn allang meer dan gewoon platte gadgets aan de muur. Het zijn als het ware schermen die ons naar een andere wereld brengen. En met de introductie van de PHOLED-televisie, worden we in principe naar een geheel nieuwe dimensie gebracht. Bij wijze van spreken dan. De PHOLED tv – een mondvol woorden dat staat voor ‘phosphorescent organic light emitting diode’ – levert een verminderd energiegebruik, een helderder scherm en veel levendigere kleuren. De revolutie wordt momenteel geleid door LG en Samsung, dus we zijn benieuwd wat deze ’technologische oorlog’ het komende jaar brengt. Eén ding is zeker: de televisie wordt in het komende jaar gerevolutioneerd.

Nóg slankere en snellere laptops

Minimaliseren en efficiënter maken. Dat is een beetje het motto geweest van de laptopfabrikanten in de afgelopen jaren. En van die laptopfabrikanten, lijkt Dell de toekomst te hebben herschreven met de Compression Attached Memory Module, beter bekend als CAMM. Een klein stukje magie, dat snellere prestaties én een dunnere laptop levert.

Krachtigere Samsung Galaxy S24

Natuurlijk kijken we ook uit naar de innovaties van Samsung in het komende jaar. Hoewel Samsung nog niet teveel details weggeeft, lijkt het eigenlijk al duidelijk te zijn dat het vlaggenschip in januari of februari uit de deur gaat. Een grotere batterij, de Plus- en Ultra-edities, het zwevende camera-ontwerp en het heldere scherm met 2.800 Nits belooft in ieder geval veel goeds.

VR-realiteit voor iedereen

Virtual reality is natuurlijk al wel een tijdje toegankelijk, maar echt betaalbaar was het niet. Aankomend jaar lijkt daar verandering in te komen. Meta heeft onder de codenaam Ventura, een wapen tot hun beschikking waarmee ze op het punt staan om het prijspunt compleet te verschuiven. Virtual reality wordt op deze manier een stuk toegankelijker voor iedereen.

Source:
Saif71.com | Unsplash
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…