Sony komt met ‘handheld PS5’ in de vorm van Project Q

CREDITS: Sony Playstation

Sinds de komst van de Nintendo Switch en de Steam Deck, is iedereen overgestapt naar ‘handheld gaming’.

En omdat Sony toch wel bekend staat als de koning van de computerspellen wereld, kunnen zij natuurlijk niet achterblijven.

Project Q komt er dit jaar nog aan

Daar dacht Sony hetzelfde over blijkbaar. Tijdens de Sony’s PlayStation 2023 showcase kondigde het merk namelijk de nieuwe ‘Project Q’ aan. De CEO van Sony, Jim Ryan, vertelde hierbij direct dat het apparaat het mogelijk maakt om alle PS5-games te streamen. Alleen de PlayStation VR2-titels zijn niet beschikbaar op het nieuwe handheld speeltje van Sony, maar misschien dat hier in de toekomst nog ruimte voor is. Het idee doet eigenlijk een beetje denken aan de PS Vita uit 2011, alleen is de connectiviteit mogelijkheid toch wel een enorme pré bij de nieuwe Project Q.

Zo speel je met de Project Q

De Project Q werkt in principe best simpel. Je streamt de PS5-games via Remote Play naar een 8 inch HD-display scherm waardoor je in principe overal kan gamen. Let er wel op dat je verbonden bent met een wifinetwerk, dat is voor de Project Q wel een vereiste. Als je een onbeperkt abonnement, zit je dus gebakken. Dan kan je gewoon overal je hotspot aanknallen en gamen maar. De ‘Q’ heeft een weergave van 1080p en komt met een maximale framerate van 60fps. Dat is in principe meer dan genoeg, aangezien de PS4 slim een framerate heeft van 30fps. Het belangrijkste van alles is misschien nog wel de Dualsense-joysticks die er aangesloten zijn op de Q, waarmee het apparaat minstens net zo goed bestuurbaar is als een normale PS5-controller.

Wanneer op de markt?

Wanneer Project Q officieel op de markt verschijnt, is nog een beetje onduidelijk. De geruchten gaan dat het nieuwe speeltje van Sony in november op de markt komt. Hoe dan ook komt de handheld PS5 dit jaar nog online. Over het prijskaartje is helaas nog minder bekend dan de releasedatum. Sony belooft om in de loop van het jaar continu meer updates te geven over de handheld console. En reken maar dat wij jullie dan ook direct op de hoogte stellen. Check hier beneden alvast de eerste beelden van de Project Q en het nieuws over de losse oortjes die Sony ook dit jaar nog op de markt wilt pompen.