De 10 duurste pennen ter Wereld

Een handtekening zetten moet soms in stijl gebeuren en daarvoor moet je een wel een mooi pennetje hebben. Nu kan je voor een Bic pennetje gaan, die heb je er al vier voor een euro bij de plaatselijke supermarkt, of je gaan voor een van deze 10 rakkers. De meeste handtekeningen die hiermee gezet (gaan) worden zullen ook om hoge bedragen gaan of bloedmooie vrouwen, die ook uiteindelijk weer flinke bedragen gaan kosten…

Anyway, hiero de 10 duurste pennen ter wereld. Ze zijn eigenlijk alleen maar duur omdat ze vol diamanten etcetera zitten. Zelfde verhaal als de flessen van de duurste champagnes ter wereld.

Duurste pennen ter wereld

10. CREW 60TH White Gold Tibaldi fountain pen | 43k

Je kan er ook een mooie horloge of auto voor kopen, maar als je al loaded bent dan kan er een pennetje wel bij. Een auto kan je er inderdaad voor kopen, maar geen Bentley. ’t Mooie is, deze pen is ontwikkeld samen met Bentley. Deze Tebaldipen heeft een 18-karaats gouden penpunt en een zeer fijne afwerking. Het design is gebaseerd op het dashboard van een Bentley.

9. Gaia High Luxury Omas Fountain Pen | 43k

Wat is het recept voor een Gaia High Luxury pen? Een vleugje witgoud, een onsje geel goud, wat onyx, een mespuntje cristalrots, wat hematiet (haha HEMA-tie…naja..) en snufje plantaardige hars. Daarvoor moet je zo’n beetje de hele aarde doorgraven om aan te komen, vandaar het prijsje.

Gaia High Luxury Omas Fountain

8. MARTE Omas Fountain Pen | 45k

Plannen om naar Mars te gaan? Schaf dan maar snel de MARTE aan, want er staat een complete map op de planeet op, inclusief alle kraters. Er zitten ook vier robijnen op die de landingen van de Russische en Amerikaanse ruimtevaarders markeren.

7. Visconti The Forbidden City H.R.H. Fountain Pen | 50,5k

Deze pennen zijn ontzettend uniek en zelfs onderscheiden. De pennen staan bekend als de beste op het gebied van kwaliteit. Mag ook wel voor dat bedrag!

Visconti The Forbidden City H.R.H. Fountain - Duurste pennen

6. Visconti Alchemy H.R.H. Fountain Pens | 57k

Deze pen is de volwassen versie van die oude 90’s stiften, ken je ze nog? Deze Visconti is een prachtige handgemaakte pen met twee uiteinde. Een soort worm dus. Buiten de twee inkreservoirs heeft hij ook twee 18-karaats gouden punten.

5. Visconti Ripple H.R.H. Fountain Pen | 57k

Deze Visconti Ripple is ook van de H.R.H serie. Het is een limited edition en gemaakt van 18-karaats witgoud. Het kroontje is van 18-karaats goud.

Visconti Ripple H.R.H. Fountain - Duurste pennen

4. Omas Phoenix Platinum Fountain Pen | 60k

Je moet er van houden, maar ’t penpuntje is in ieder geval sowieso mooi. Alweer 18-karaats goud en mooi gegraveerd, maar dat is niet alles, want de rest van de pen is opgebouwd uit 950 platina onderdelen.

Omas Phoenix Platinum Fountain Pen2

3. La Modernista Diamonds Caran d’Ache | 265k

Een beetje verwijft is hij wel, maar hij staat qua prijs hoog boven de voorgaande pennen. Misschien komt het door de 5.070 diamanten, of misschien door de 96 robijnen. Het moet vast een pielwerk zijn geweest om deze er allemaal in te zetten. Dit is het beste om over te laten aan een Zwitserse vakman! En dat allemaal als eerbetoon voor de Catalaanse architect Antonio Guidí.

La Modernista Diamonds Caran d'Ache

2. Mystery Masterpiece Mont-Blanc and Van Cleef & Arpels | 730k

Voor het geld van deze pen kan je 2 Ferrari’s en een pakje kauwgom halen, maar als je die al hebt is dit vast iets voor jou! De Mystery Masterpiece Mont-Blanc is speciaal ontworpen voor het 100e jubileum van Van Cleef & Arpels. Je mag kiezen of je liever gaat voor de versie met robijnen, smaragden of saffieren. Honestly, ik zou ook moeten Googlen om te checken wat het verschil nou eigenlijk is…

Mystery Masterpiece Mont-Blanc and Van Cleef & Arpels  - Duurste pennen ter wereld

1. Aurora Diamante fountain pen | 1,47m

Deze pen gebruik je niet om poppetjes te tekenen met hark-handen. Dit is de duurste pen ter wereld en er is er maar één te koop per jaar. ’t Bedrijf achter deze pen heeft dan ook wel in één klap de jaaromzet binnen. Het schrijfstokkie heeft meer dan 30-karaats aan diamanten en weer die bekende 18-karaats gouden penpunt.

aura-diamante-fountain - Duurste pen ter wereld