De duurste koptelefoons ter wereld

CREDITS: radio.com

Iedereen luistert tegenwoordig muziek, of dit nou via Spotify, iTunes, Deezer of ander muziek programma’s is. Ieder persoon heeft zijn belangrijkste speerpunten bij het uitzoeken van een nieuwe koptelefoon. Daarom hebben we tegenwoordig ook zo’n breed scala aan headphones en merken, zij storten zich allen op de markt als hongerige wolven op een verward lammetje. Toch is niet iedereen zo verward, sommige mensen willen gewoon de dikste en duurste headphone van het moment in hun bezit hebben. Speciaal voor hen komen wij me de tien duurste koptelefoons van het moment te. Geld staat niet altijd gelijk aan kwaliteit, maar deze iconische geluidsdragers zijn de natte droom van de meeste audiophile’s en sowieso gekwalificeerd om ook bij de beste koptelefoons van de wereld te behoren.

De 10 duurste koptelefoons van het moment

10. UE PRM | € 1.891

De Ultimate Ears’ Personal Reference Monitors zijn een van de weinige in-ear geluidsdragers in de lijst en zijn goedkoper dan sommige headphones die de lijst niet hebben gehaald. Toch vonden we dat de UE PRM’s in de lijst thuis hoorden, ze zijn naast subtiel namelijk ook van uitstekende kwaliteit. Ook is de UE PRM’s volledig customized door een audioloog, aangepast op jouw unieke oor vorm en gehoor profiel. Hierdoor sluiten de 3D-geprinte ear-plugs naadloos aan en heb jij een gepersonaliseerde sound in je oren!

9. HiFiMan HE-1000 | € 2.754

De Amerikaanse headphone-company HiFiMan is een newbie op de markt. De New Yorkers brachten vijf jaar geleden hun eerste koptelefoon uit, maar hebben in korte tijd flinke stappen gemaakt. De HE-1000 is de eerste geluidsdrager die een diafragma van nano formaat in het systeem heeft zitten. Het developing van team van R&D heeft er zeven jaar over gedaan om het voor elkaar te krijgen, maar het diafragma heeft nu wel een dikte van slechts 0,001mm! Dit bijna onzichtbare onderdeel wordt bewogen door een asymmetrisch magneet-circuit en beschermd achter een gepatenteerde ‘Shutter Shades’ stijl grill die speciaal is ontworpen om sonische breking te minimaliseren. Het luxe product van HifiMan is verder afgewerkt met geperforeerd leer, houten fineer, brushed metal en komt in een bruin lederen koffer met eigen naamplaatje!

8. Shure KSE1500 | € 3.422

De duurste bud-style earphones, ook wel bekend als IEM, op de markt! De Shure KSE1500 is één van de eerste koptelefoons gefabriceerd met elektrostatische technologie. Hierdoor wordt het diafragma in de koptelefoon nagenoeg gewichtsloos en gemanipuleerd met een zeer nauwkeurige elektrostatisch veld, dat resulteert in een hoge audio helderheid. De knoppen worden gevoed door een heavyweight versterker, die verbonden is door een zes pins LEMO connector kabel. De versterker heeft een parametrische vier-bands equalizer om het geluid exact te laat synchroniseren. In combinatie met de digitaal-analoog converter zorgt deze equalizer voor een rijke en kraakheldere sound. De batterij van de KSE1500 gaat zeven uur mee zonder oplaat punt en is daardoor ook uitermate geschikt voor de reizende audiofielen.

7. Audeze LCD-4 | € 3.647

Lange tijd waren de Audeze LCD-3 headphones de absolute must-have voor de kwaliteits-georiënteerde muziek luisteraar. Sinds 2011 zijn ze te verkrijgen en pas dit jaar zijn ze geëvenaard, en wel door de Audeze LCD-4! Het nieuwe kopstuk van Audeze is een van de krachtigste planaire magnetische koptelefoons beschikbaar. Dit heeft de geluidsdrager te danken aan haar dubbele fluxor magneten en sub-micron diafragma, die een positieve invloed uitoefenen op het vermogen van deze high class koptelefoon. De Sound van de Audeze LCD-4 is evenwichtig, verfijnd, dynamisch en gemakkelijk mee te nemen. Met een €180,- er bovenop is jouw headphone zelfs uitgerust met een carbon fibre hoofdband, die een positieve uitwerking heeft op het gewicht en daarnaast het volnieuze uiterlijk van de koptelefoon.

6. Stax SR-009 | € 4.062

Hoog polymeer ultradunne super engineering plastics, multi-layer elektroden, metalen platen geëtst om verspreiding van de warmte te creëren op atomair niveau. De specificatie van Stax’s vlaggenschip SR009 headphone is uitgebreid en maakt gebruik van de nieuwste develop-technieken. De elektrostatische hoofdtelefoon bezit een ultradun diafragma. Deze wordt aangedreven door elektroden die reageren op de pieken en dalen van iedere geluidsgolf en is aan te passen aan lage resonantie en hoge doorlaatbaarheid van de sound, zonder angst voor verstoring. De helderheid wordt gegarandeerd door de verzilverde koperen bedrading die de verschillende geluiden door het systeem geleid.

5. Abyss – AB-1266 | € 5.016

Ze zijn hoekig en ze transformeren je hoofd in een robot uit de jaren 60, maar ze hebben high quality specificaties in de overtreffende trap. In feite is de rechthoekige look de enige op- of aanmerking op dit super product. De verstelbaarheid van de headphone is precies en wanneer de lam-pads je oren raken voel je geen druk of wat voor ongemak dan ook. Sound-wise is de AB-1266 gewoonweg fantastisch. Het kostte ruim vijf jaar om de vlakke magnetische drivers te ontwikkelen. Het dunne low-mass diafragma kent de juiste positie, vermindert reflecties en creëert open en ongeremd volume. Het resultaat is een brede bandbreedte in een ruimtelijk spectrum dat je het gevoel geeft dat je jezelf, while listening, tussen de muzikale tonen bevindt!

4. Final Sonorous X | € 5.500 – € 7.500

De gloednieuwe Sonorous X zijn fresh en golden! Final, voorheen Final Audio Design, hebben hun nieuwe kopstuk verguld en zetten daarmee een ultiem prestige model geproduceerd. Onder deze bling-bling headphone zit een roestrvrij stalen/aluminium eenheid met 50mm drivers en een titanium diafragma dat alle ongewenste trillingen en reflecties tot een minimum beperkt. Met 630 gram is deze koptelefoon net zo zwaar als hij eruit ziet. Al denkt Final de oor-vermoeidheid op te kunnen vangen met de lederen hoofdpand en bijpassende ear-pads, die als gegoten in je oren zouden moeten passen.

3. V-Moda Crossfade Wireless | €36.513

Instap modellen van Crossfade modellen kosten eigenlijk slechts €249 en voor die prijs zijn de specificaties indrukwekkend. Een goed belichte soundstage met dual-diafragma, een robuuste stalen frame en draadloze functionaliteit die is geoptimaliseerd voor smartwatches. Je zou slechter kunnen doen voor een kleine 250 euro, maar daar ga je de V-Moda niet meer af kunnen tikken. Dit prestigieuze paradepaartje van Crossfade is meer iets voor mensen die een koptelefoon liever zien dan er naar luisteren. Wat maakt de V-Moda dan zo duur? Dat komt doordat de behuizing van dit fancy apparaat ge-3D-print kan worden in ieder ontwerp dat je wilt. De metalen waaruit je kan kiezen zijn zilver, (rose/wit/normaal) goud of platina. Maak kennis met het protserige sieraad van Crossfade dat ook nog eens geluid maakt!

2. Sennheiser Orpheus(€ 50.206

De Sennheiser Orpheus is de duurste koptelefoon ter wereld verkrijgbaar via retail! Het duurde tien jaar om de kroonprins van het headphone-gilde voort te brengen. Voor meer specificaties van dit luxueuze item, kijk je hier.

1. Lil Wayne’s Diamond-Encrusted Beats (€912.845,19)

Lil Wayne is voor zover wij weten de bezitter van de duurste koptelefoon ter wereld. Zijn met diamanten en robijnen ingelegde headphone heeft hem een $1.000.000 gekost. Een bizar hoog bedrag dat alleen een rapper aan beats uit zou kunnen geven. Onbetaalbaar voor vele, maar een schijntje voor Weezy…

LEES OOK