B&O combineert alle muziekperiodes met minimalistisch, stijlvol systeem

CREDITS: Bang & Olufsen

Elke muziekperiode heeft zijn eigen charme.

Enerzijds is het superchill dat we tegenwoordig alles on demand hebben, maar wij kennen nog wel de tijden van je mp3-speler aansluiten op je computer om vervolgens uren bezig te zijn met muziek downloaden. En dan hebben we het nog niet eens over de tijden waarin je alleen via vinyl een tune kon beluisteren.

Bang & Olufsen komt met tijd overstijgende Beosystem 72-23 Nordic Dawn

Stiekem verlangen wij soms nog best een beetje terug naar die tijden. Het geluid van vinyl klinkt op de een of andere manier gewoon een stuk warmer dan wanneer je via Spotify keihard je afspeellijst over je speaker heen blaast. En daarom zijn we heel blij met het nieuwe project van Bang & Olufsen, dat met hun limited-edition Beosystem 72-23 zorgt voor een systeem dat het beste van alle muziekperiodes combineert.

Bang & Olufsen, <strong>B&#038;O</strong> combineert alle muziekperiodes met minimalistisch, stijlvol systeem
Foto: Bang & Olufsen

Innoverend geluid van Bang & Olufsen

De manier hoe Bang & Olufsen dit voor elkaar heeft gebokst, begint bij de Beogram 4000c platenspeler die ze hebben afgewerkt in tonen van honing, gember en amber. Voor de rest wordt de alluvium afwerking gecombineerd met een massief berkenhouten paneel dat heerlijk aansluit op een minimalistische Scandinavische look. De Beogram 4000c krijgt de Beolab 28 luidsprekers erbij voor een geluidservaring waar je u tegen zegt. Of nou ja, zeg maar gerust schreeuwen, want anders kom je niet boven het geluid van deze geluidsmonsters uit.

Traditioneel gedaan, modern bestuurd

In de kern is het dus een vrij klassiek ogend apparaat. Maar door de aansturing van een op maat gemaakte Beoremote Halo afstandsbediening met een Bang & Olufsen Birch houten draaitafelframe erbij wordt het opeens hypermodern. Dat alles komt ook nog eens met een connectiviteitshub dat het Bang & Olufsen ecosysteem automatisch integreert, al je vinylplaten opslaat en bovendien de Beoremote Halo oplaadt.

Details van de Beosystem 72-23

Met zo’n pareltje als dit in de handen moet je natuurlijk wel een beetje exclusief blijven. Bang & Olufsen brengt daarom ook maar 100 stuks op de markt die allemaal een eigen identificatienummer krijgen. En wegens de innoverend technologieën die er in het muzieksysteem verwerkt zitten, krijgt het Scandinavisch ogende systeem ook een aardig prijskaartje. In Europa leg je maar liefst 60.000 euro neer om er eentje te bemachtigen. Als het je al lukt om er eentje te bemachtigen met de minimale hoeveelheid die Bang & Olufsen op de markt pompt. Afijn, kijken dan maar in plaats van luisteren.