Zo krijg je een interieur in de stijl van Harvey Specter’s kantoor

CREDITS: Unsplash | Dane Deaner

Harvey Specter is een man die geen introductie nodig heeft. De eindbaas uit de serie Suits is een killer in court en heeft weinig woorden nodig om iets duidelijk te maken. Hij draagt de mooiste pakken, drinkt de allerbeste Macallan en heeft een bepaald charisma. Buiten dat om heeft Harvey Specter stijl. Niet alleen zijn kledingstijl is zo goed dat iedere man het rechtstreeks wil kopiëren, ook zijn kantoor is top notch. Wij zochten uit hoe jij jouw interieur omtovert tot het kantoor van Harvey Specter.

Een interieur in de stijl van Harvey Specter’s kantoor

Het interieur van zijn kantoor is strak, modern en uitermate stijlvol. Alleen de meest exclusieve meubels zijn goed genoeg voor Harvey’s office. Qua kleuren kiest Specter voor zwart, grijs en wit met natuurlijke structuren. Ondanks dat Harvey in het onderhandelen hier en daar grote risico’s neemt, komt dat niet terug in het interieur.

De troon: een Soft Pad Chair by Charles & Ray Eames

Harvey Specter had nooit zoveel succes kunnen behalen vanaf een bureaustoel van de IKEA. Nou ja het kan wel, maar Harvey had liever een stoel onder zijn kont van de allerbeste kwaliteit. Die stoel werd gevonden in de vorm van een leren bureaustoel ontworpen door Charles & Ray James. Voor een originele Soft Pad Chair moet je wel jouw portemonnee trekken, de prijs loopt namelijk op tot boven de €3000. Per stuk dan welteverstaan. We vonden een replica van Matt Blatt die wel betaalbaar is. Combineer deze zwarte lederen bureaustoel met een klassiek wit bureau en je hebt de stijl van Specter te pakken.

De MR Chaise lounge

In de hoek van zijn kantoor staat de stijlvolle MR Chaise lounge. Een plek waar Mike Ross regelmatig plaats neemt en prominent aanwezig is in het kantoor. Ook hier is het bovenmateriaal volledig van leer gemaakt, iets wat klasse en kracht uitstraalt. Precies waarom het zo goed bij Harvey Specter past.

Harvey Specter, Zo krijg je een interieur in de stijl van Harvey Specter’s kantoor
Foto: Knoll

Barcelona Chair

Om het gevoel van de MR Chaise lounge op een andere plek terug te laten komen, maakt Harvey gebruik van de Barcelona Chair. Deze stoelen zijn een van de meest herkenbare meubels van de afgelopen tijd. Het is een perfecte aanvulling op het moderne en strakke interieur van zijn kantoor.

ARCO vloerlamp

Deze vloerlamp van maar liefst 63,8 kilogram is onbetaalbaar maar o zo stijlvol. De ARCO vloerlamp is in 1962 gecreëerd door Achille & Pier Giacomo Castiglioni en tilt het licht naar een hoger niveau. Licht is nu eenmaal geen bijzaak en dat weet Specter maar al te goed. Hij werkt vaak tot in de late uurtjes door en dat gaat hij niet doen onder het licht van een TL-buis.

Harvey Specter, Zo krijg je een interieur in de stijl van Harvey Specter’s kantoor
Foto: Euroluce

Accessoires

De basis staat, nu het kantoor nog upgraden met goede accessoires. Harvey laat zien dat je accessoires moet gebruiken die dichtbij jezelf staan. Zo heeft Specter een liefde voor sport en die liefde uit hij door sportartikelen in zijn kantoor tentoon te stellen. Voor het raam staan de bekende basketballen met handtekeningen en heeft hij honkbal ballen per stuk in een glazen box gezet. De belangrijkste regel bij het gebruik van accessoires is dat het nooit de overhand mag nemen, maak het persoonlijk en laat het subtiel terugkomen in het interieur.

Ontspanning

Een hardwerkende man weet tijd te creëren om te ontspannen. Of hij weet hoe hij een ruimte creëert voor zijn gasten, zodat zij zich op hun gemak voelen. Ook als het gaat om meubels en accessoires die dienen om te ontspannen, gaat Harvey altijd voor het allerbeste. Zo zijn de whiskyglazen van topkwaliteit, heeft hij een bank waar Mike Ross af en toe op kan gaan liggen en komt zijn muziek uit een platenspeler. Te allen tijde stijlvol en het geeft hem rust tussen alle heftige onderhandelingen door.

Harvey Specter, Zo krijg je een interieur in de stijl van Harvey Specter’s kantoor
Foto: Knoll