Alles wat we tot nu toe weten over GTA VI

CREDITS: Screenshot GTA V

Het is alweer enige tijd geleden dat de vorige GTA game uitkwam. Als we de geruchten mogen geloven dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat de nieuwe GTA VI dit jaar nog uitkomt.

We weten dat die eraan gaat komen, maar wanneer? Rockstar Games staat er niet bepaald bekend om dat zij in hetzelfde jaar van bekendmaking, ook daadwerkelijk in dat zelfde jaar haar game uitbrengt. In tegendeel, GTA IV heeft 3 jaar op zich laten wachten en GTA V, een dikke twee jaar.

Alles wat we tot nu toe weten over GTA VI

Wij kunnen het wel kunnen begrijpen dat een game zó groot en gedetailleerd als Grand Theft Auto een hoop aandacht vergt. Toch willen de game zo snel mogelijk spelen wanneer we er iets over te horen krijgen.

GTA VI
Screenshot: GTA V

Release datum bekend door belasting?

Je zou niet direct verwachten dat bij de belastingdienst release informatie te ontdekken valt. Toch heeft TaxWatchUK door een belastingformulier van 2018/2019 ontdekt dat er rook is rond GTA VI. Hierin staat dat Rockstar North haar claims flink omhoog heeft gegooid voor belastingvrijstelling voor aankomende games.

De aanvraag werd goedgekeurd door de Britse belastingdienst doordat het lopende project van Rockstar geregistreerd staat als typisch Brits product. Het product voldoet aan deze eisen wanneer het diepe banden met de Britste cultuur heeft. In dit geval wordt de Grand Theft Auto game dus erkent als typisch Brits product. Met dank aan de Britse belastingdienst ontvangt Rockstar grote subsidies voor het maken van haar (volgende) game.

De ontwikkelaar heeft voorheen óók al deze subsidie aangevraagd toen zij bezig waren met de ontwikkeling van GTA V. Fingers crossed, dat dit nu ook het geval is voor GTA VI, want Rockstar heeft zelf helaas nog niks bevestigd.

Wat weten we al van de nieuwe GTA 6?

Geruchten gingen al eerder rond dat een anonieme gametester zou hebben gezegd dat GTA VI sinds 2014 in ontwikkeling is en in 2021 moet verschijnen voor de Playstation 5 en de Xbox Series X. De nieuwe game zou de grootste GTA-game ooit gemaakt gaan worden en we kunnen verwachten dat de kaart zou gaat bestaan uit vier gebieden: San Andreas, Mid West, Liberty City en Wade met Vice City. Elk gebied zou haar eigen wapen-, rij-, drugs- en alcoholwetten kennen.

Speculeren

Er is verder maar weinig bekend over de verhaallijn van het spel, echter zouden er wel geruchten rond gaan dat GTA VI nog maar één hoofdpersoon zou bevatten. Naast dat zou het verhaal goed zijn voor een speelduur van 100 uur en 140 unieke missies. Een nieuwe feature van de game zou het gebruik zijn van ray tracing, hierdoor wordt de belichting realistischer. Iets wat vaker voor zal gaan komen op de nieuwe consoles van Sony en Microsoft.

Schoon je console eerst op, want de vereiste installatie zou meer dan 200GB bedragen. Neemt best wat ruimte in beslag maar dan heb je ook wel alle maps van de vorige games in één spel!

Het is nog wachten tot deze zomer waar Rockstar zal bevestigen of deze geruchten waar zijn en wanneer het spel daadwerkelijk uitgebracht zal worden.

GTA6
Foto: Screenshot Youtube | GTA 6 RESMİ FRAGMAN