Hybride werken blijft: 3 onmisbare thuiswerkgadgets

We hebben in de afgelopen tijd de kunst van hybride werken onder de knie gekregen. Het is een ideale blend van werktijdsbesparing en het onderhouden van sociaal zakelijk contact. Hybride werken is zoals een kakelverse smoothie in de ochtend. Of zoals een live-set van Oliver Heldens om 03:00 uur in de club: perfect gemixt.

Maak hybride werken hypersuccesvol met deze gadgets

En het fenomeen hybride werken blijft. FNV deed een grootschalig onderzoek naar thuiswerkers. Van de 5300 ondervraagden gaf 10% aan helemaal terug naar kantoor te willen. 20% wil alleen nog maar thuiswerken. En de overige 70%? Juist, die willen een afwisseling tussen werken thuis en op kantoor. Daarbij geeft 78% ook aan dat thuiswerken gewoon prettig voelt, als er maar het juiste equipment aanwezig is.

Want dat is nog wel een dingentje: het thuiskantoor. Werken zonder de juiste apparatuur is als André Hazes zonder glaasje bier: het werkt niet. In coronatijd heeft 44% van de thuiswerkers kantoorproducten gekocht voor de thuiswerkplek, met een gemiddeld bestedingslimiet van €359. Conclusie? Meer dan €400 miljoen aan thuiskantoorspul voor heel Nederland.

, Hybride werken blijft: 3 onmisbare thuiswerkgadgets
Foto: Elgato

Elgato for the win

Helaas kan je jouw geld maar één keer uitgeven. Hybride werken blijft, en daarmee het thuiskantoor dus ook. Het is daarom tijd om de juiste thuiswerkgadgets in huis te halen. En daar hebben we het techmerk Elgato voor. Dit zijn drie onmisbare gadgets van het techmerk voor in je thuiskantoor.

Vol in de spotlights met Facecam

 Ook zo’n last gehad van zeurende collega’s die vonden dat jouw geschoren koppie niet scherp in beeld kwam? Ja?

Mooi, dan weten nu wat jij nodig hebt: een premium 1080p60 webcam. Al je zorgen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Elgato heeft namelijk een webcam gemaakt hoe die bedoeld is. Ze hebben zichzelf gefocust op wat belangrijk is, en ook op wat juist onbelangrijk is. Dat betekent de facecam staat voor hyperscherp beeld en het geluid wordt overgelaten aan de microfoon.

De facecam laat jou zien in 1080p resolutie met een indrukwekkende 60 FPS. Daarnaast is de webcam slim genoeg om licht en donker te herkennen, waardaar de camera zichzelf aanpast aan de situatie. Dit wordt versterkt door de 82 degree field of view. Op die manier kun je het persoonlijk maken als het nodig is, maar ook je omgeving laten zien mocht het nodig zijn.

We hebben het zelf uitgeprobeerd op ons thuiskantoor, en het is werkelijk een fenomeen boven je MacBook. Of boven je desktop met Windows, want dat maakt niet: in no time ben je geswitcht. Ideaal is de USB-C connector. Hierdoor ervaar je het ultieme gemak van plug & play. Niet te moeilijk doen: daar houden we van.

Elgato Facecam | €199,99

, Hybride werken blijft: 3 onmisbare thuiswerkgadgets

Kraakhelder communiceren met Wave: 3

Goed geluid maakt je leven beter. Krakend geluid verpest het. Een heftig statement, maar heb je weleens een zoommeeting gehad met een gesprekpartner die kraakt?  Dan piep je wel anders.

Daarom verdienen thuiswerkers een bijzonder goede microfoon. De Wave:3 van Elgato maakt de online meetings in één klap een stuk dynamischer. Het elegante design zorgt ervoor dat je met zelfvertrouwen je meeting ingaat, het geluid zorgt ervoor dat je echt een boodschap kan overbrengen.

De Wave:3 is ontworpen voor contentmakers die hoog inzetten op geluidskwaliteit. Binnenin vind je LEWITT Audio, hét Oostenrijkse merk op het gebied van microfoons. Ze werken voor de allerbeste kalibratie én de sound engineers staan bekend om hun kwaliteitscontrole. Tot het vervelende toe… Maar daardoor weet je wel zeker dat het goed zit.

Elgato Wave:3 | €169,99

, Hybride werken blijft: 3 onmisbare thuiswerkgadgets

Workflow 2.0 met Stream Deck

Contentcreatie is onmisbaar geworden in de hedendaagse economie. Van socialmediacampagnes van techmerken tot hippe tieners die voor een miljoenenpubliek hun leven filmen.

Kwaliteitscontent maken is één ding, maar we willen een stapje verder gaan. Met Stream Deck van Elgato kun je dat stapje maken. Hiermee kun je de creatieve genie in jezelf loslaten en snel switchen tussen verschillende programma’s. Met maar één ding in het achterhoofd: jouw publiek.

Met Stream Deck heb je 15 LCD keys tot je beschikking waarmee je volledige controle hebt. Met één druk op de knop switch je tussen jouw programma’s. Dit was eerst alleen weggelegd voor pro broadcasters, nu is het bereikbaar voor jouw vingertoppen.

Elgato Game Capture, OBS, Twitch, Twitter, TipeeeStream, XSplit, YouTube en meer: Stream Deck integreert jouw tools in een split second. Wij hebben het uitgeprobeerd en zijn zeer onder de indruk. Door het snelle schakelen ben je proactiever dan ooit tevoren. Het eindeloos schakelen tussen tabbladen is volledig veranderd voor ons. Vanaf nu kunnen we easy peasy schakelen tussen onze contentkanalen.

Elgato Stream Deck | €149,99

, Hybride werken blijft: 3 onmisbare thuiswerkgadgets

Elgato: toonaangevende technologie-gigant

De grote jongen Elgato is een leverancier van audiovisuele technologie voor contentmakers op alle platforms. Van Insta tot YouTube. Je kan de producten zien als een synoniem voor kwaliteit en prestaties: state-of-the-art uitvindingen op zich. Elgato staat erom bekend dat ze regelmatig software- en firmware-updates uitvoeren. En dat heb je nodig voor blijvende kwaliteit.

Het merk weet waar het over praat: in 1999 werd Elgato opgericht. In 2018 nam Corsair Gaming, Inc. het merk over.

CORSAIR is een big fish in de contentwereld. Zó big dat het Amerikaanse merk zelfs op de beurs te vinden is. De ontwikkelaar en fabrikant zet de toon met apparatuur voor gamers, contentmakers en pc-enthousiastelingen. Van bekroonde pc-componenten en randapparatuur tot premium streamingapparatuur en slimme sfeerverlichting, CORSAIR heeft ’t. 

En dat is voor iedereen: van casual gamers tot professionals die hun boterham met Call of Duty moeten verdienen. 

Lees hier het hele verhaal van het merk of check alle top notch producten die Elgato heeft.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CORSAIR en Elgato.
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…