Heel Amsterdam aan de friet met boerenkool

Hotspots

We zagen het al vaker gebeuren, patatjes die wat spannender worden gemaakt dan het geijkte friet + saus. In Barcelona zagen we de hippe friet-toko ‘Las Fritas’ een aantal jaar geleden al creatief aan de gang gaan met de bekende gele stokjes. Ook FEBO vond de standaard snacks maar saai en kwam, in samenwerking met Unox, een aantal weken geleden met de ‘Rooket’. Een combinatie van rookworst en de kroket. Maar nu komt ook Ron Blaauw met een winterversie van Neerlands’ favoriete hap:

Het ‘frietje boerenkool’

cb55e1cd-c294-4c16-b382-0c2f049cd517-2Voor Frietboutique bedacht hij een winters frietje met boerenkool en ‘luchtige krokantjes van rookworst’. Ook de saus is van boerenkool. Ron Blaauw heeft de saus speciaal voor Frietboutique ontwikkeld: “Gewoon omdat zij de lekkerste friet maken van Amsterdam. Zelf kan ik dat niet evenaren”

Pebbles can Noorden, één van de eigenaressen van de patatzaak aan het Cornelis Schuytplein: “Mensen zijn angenaam verrast. Maar het is door de aardappel, boerenkool én worst natuurlijk ook een heel fijne stamppot 2.0.”

Wij gaan sowieso een keer langs! Jij ook?

pesto-potato-fries-and-blue-cheese-single-litehouse

Menu
Total
1
Share