De originele Ford Mustang Bullitt uit 1968 staat te koop

CREDITS: Mecum

De Ford Mustang waarmee acteur Steve McQueen in 1968 rondreed in de film Bullitt wordt geveild. Dus feeling like Steve McQueen? Over drie dagen is dan toch écht je kans. Een klein nadeel voor de lezers die het nog niet voelde aankomen: de geschatte opbrengst is 5 miljoen aan vers gedrukte dollars.

Originele Ford Mustang Bullitt wordt geveild

Het is de ultieme droomauto van een man waarvan het hart sneller gaat kloppen als hij denkt aan Hollywood-films en achtervolgingsscènes. Leuk feitje: de bijna tien minuten durende achtervolgingsscène in Bullitt is opgenomen in drie weken(!). Door heel San Francisco zijn destijds opnames gemaakt om de perfecte scène te schieten.

De Fastback heeft de kleur Highland Green en wordt ook wel de 559 genoemd. Dit aan de hand van de laatste drie cijfers van het chassisnummer. Het broertje, a.k.a. de Ford Mustang 558, werd gebruikt voor het stunt- en springwerk, waardoor die logischerwijs in minder goede staat is. Deze auto met een aantal vlieguren wordt momenteel dan ook gerestaureerd.

ford mustang bullit
Foto: Mecum

Het verhaal

Er zit een mooi verhaal achter het feit dat Steve McQueen de auto zelf nooit heeft kunnen bemachtigen. De vader van de huidige eigenaar heeft de Ford Mustang Bullitt lang gelden gekocht voor 6.000 dollar. Hij kwam de auto tegen op een advertentie in het tijdschrift Road and Track en was er als de kippen bij.

Sindsdien heeft de 559 gewoon op de openbare zijn moment of fame gepakt. Iedere dag weer. De Mustang was dus 44 jaar door één familie in gebruik. Ze hebben ‘m gekoesterd en onderhouden, nu vinden ze het tijd om het beest ook met de rest van de wereld te delen.

ford mustang bullitt
Foto: Mecum

Nooit gerestaureerd

Dat de auto goed is onderhouden en met liefde is gekoesterd wil niet zeggen dat de auto ook is gerestaureerd. Dat is namelijk nooit gedaan. De originele Ford Mustang Bullitt heeft nog lijmresten op de toerenteller en met deze auto hoef je geen ticket meer te kopen naar de Warner Bros-studio. In de Mustang ligt namelijk nog een toegangspasje voor het Warner Bros-studio­terrein. Of het nog geldig is moeten we even afwachten..

Een van de meest besproken achtervolgingsscènes nog nooit gezien? Check het dan hieronder!

ford mustang bullitt
Foto: Mecum
ford mustang bullitt
Foto: Mecum