Zet je beste beentje voor bij het kopen van trouwschoenen

CREDITS: Gregory Hayes | Unsplash

Of je nu na al die jaren eindelijk het ja-woord gaat geven of nog steeds als gast op een bruiloft verschijnt, je zal hoe dan ook goed voor de dag moeten komen. Je kan er nog zo perfect uit zien met je pak, maar als je trouwschoenen niet matchen kan het de hele look verpesten.

Opeens gaat je bruid, je vriendin, je moeder of zelfs je schoonmoeder bemoeien met de schoenen die jij moet kopen. Niet wat je wilt. Je wilt het gewoon op eigen kracht doen, de trouwzaal binnenlopen en shinen als nooit te voren. Kan geregeld worden, maestro!

Zet je beste beentje voor bij het kopen van trouwschoenen

Blijf trouw aan deze vuistregels

Zo smal mogelijk en met een iets puntige teen. Daar draait het allemaal om bij het kopen van trouwschoenen voor heren. Op die manier wordt er focus gelegd op lange en smalle benen. Schoenen met ronde tenen werken niet echt met een formele outfit. Daarop is één uitzondering: de smoking. Hierbij wordt traditioneel juist een schoen met ronde tenen gedragen. Het gebruikelijke materiaal voor formele schoenen is leer. Mat of glanzend, net wat jij het liefst wilt. Als je een zeer formele bruiloft bezoekt, kan een fluwelen pantoffel ook. Wel zo stijlvol!

De meest populaire trouwschoen is een iets puntige loafer zonder veters. Als je toch kiest voor schoenen met veters, moet je ervoor zorgen dat de veters zo dun mogelijk zijn. Logischerwijs moeten de kleuren van de veters overeenkomen met de kleur van de schoenen. Anders zal je de plank volledig misslaan.

Een pak huren is helemaal geen verkeerde optie, als je te gast bent op een bruiloft. Vaak komen bruiloften allemaal tegelijk, omdat de hele vriendengroep elkaar heeft aangestoken. Om dan steeds in dezelfde outfit te verschijnen is natuurlijk geen optie. Wel doe je er verstandig aan om je gehele outfit te huren. Niet iedereen zit te wachten om gehuurde trouwschoenen te dragen, maar zelf matchende schoenen vinden kan je heel wat hoofdpijn bezorgen. Door ook deze te huren weet je in ieder geval dat je goed zit!

trouwschoenen
Foto: Drew Coffman

Kleurencombinaties

De kleur van je schoen mag afwijken van je trouwpak, maar mag absoluut niet het middelpunt worden van je outfit. Draag je een zwart of houtskoolkleurig pak? Dan mag je alleen gaan voor matte of glanzende zwarte schoenen. Ook als je pak lichtgrijs is zonder bruine ondertoon, wordt er normaal gesproken voor een zwarte schoen gekozen. Bij een grijs pak, zijn donkerbruine schoenen een goede keuze. Toch blijkt het in de praktijk vaak lastig om de juiste kleur te vinden. Bij twijfel kan je daarom alsnog beter voor zwarte schoenen kiezen.

Bij een wit pak is er geen twijfel mogelijk. Dan is de beste optie absoluut witte schoenen. Als je onder het witte pak een gekleurd shirt draagt, kan je ook gaan voor schoenen in exact dezelfde kleur als het shirt. Heb je een crèmekleurig of bruin pak? Dan zijn lichtbruine of medium bruine schoenen de beste optie. Hetzelfde geldt bij een blauwkleurig pak. Vaak wordt gedacht dat witte schoenen er goed uitzien onder een crèmekleurig pak. Neem echter van ons aan dat je die gedachte beter achterwegen kunt laten.

You ready? 

Die schoenen zal je vervolgens op de trouwdag gedurende een lange tijd dragen. Pijnlijk voor je voeten als ze die dag niet comfortabel lopen. Aangezien het nog steeds erg zeldzaam is om schoenen te vinden die in één keer heerlijk lopen, doe je er verstandig aan om je nieuwe aanwinst vooraf in te lopen. Wij snappen als de beste dat je de schoenen niet vies wilt maken. Loop ze daarom bijvoorbeeld in als je toch een dagje thuis bent. Op die manier zal jij uiteindelijk de show stelen op de dansvloer met je unieke outfit.

trouwschoenen
Foto: Alvin Mahmudov
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…