Nike Stranger Things collectie komt deze maand nog uit

Als je ondertussen nog steeds niet op de hoogte bent van de release datum van het nieuwste seizoen van Stranger Things, ben je pas echt een vreemd ding. Het wijde web staat er namelijk vol mee, want over minder dan drie weken, op 4 juli, kunnen we eindelijk opnieuw genieten van onze helden en heldinnen als Dustin en Eleven. Wat hebben we die kiddo’s gemist!

Dit seizoen speelt zich af in de zomer van 1985 in het kleine stadje Hawkins, Indiana. De nostalgie spat er zoals eerdere seizoenen vanaf en daar kunnen klassieke Nike schoenen en kleding uiteraard niet bij ontbreken!

Nike Stranger Things collectie

De sportwereld onderging in de jaren tachtig een grote verandering. In 1984 werden de Olympische Zomerspelen in Los Angeles gehouden en de nasleep hiervan de jaren erna nog altijd zichtbaar. Ook professioneel basketbal werd steeds populairder met de bijbehorende showelementen. Het sportmerk Nike lanceerde in de jaren tachtig meerdere modellen waar jij tot op de dag van vandaag nog altijd mee loopt te flaneren.

Wat denk je bijvoorbeeld van de lancering van de Nike Air Force 1 in 1982 of de Nike Dunk in 1985. Datzelfde jaar maakte óók de eerste Air Jordan zijn debuut. Uiteraard gedragen door zijn naamgever en legende: Michael Jordan. Twee jaar later komt de eerste Nike Air Max 1 op de markt, gevolgd door de Nike Tech Challenge II in 1989. Een jaar eerder, in 1988, werd de slogan ‘Just Do It’ in het leven geroepen.

Release datum

De Nike Stranger Things collectie is gebaseerd op het straatbeeld in de jaren tachtig. Daarbij staan de destijds immens populaire Cortez, Blazer en Tailwind centraal.

Het eerste gedeelte van de collectie kan je verwachten op donderdag 27 juni. Deze zal zich richten op de typerende groene en oranje kleuren van de Hawkins High School. Ook de mascotte van de school, een tijger, zal terug te zien zijn in de collectie, bestaande uit onder andere schoenen, t-shirts en een pet.

Op 1 juli zal vervolgens het tweede gedeelte van de Nike Stranger Things collectie worden gelanceerd: de ‘OG-pack‘. Met deze collectie wordt Independence Day van 1985 gevierd. Op de hiel van iedere schoen zal dit jaartal te zien zijn, aangevuld met een vuurwerk symbool op de binnenzool. Met het kleurenpatroon rood, wit en blauw rock jij ‘m deze zomer gegarandeerd!

LEES OOK