Shinen 2.0: Nike dropt brute Air Max-slippers

CREDITS: Nike.com

Goed nieuws voor de Nike Air Maxliefhebbers. Nike heeft zijn Air Max Slide namelijk een gloednieuwe make-over gegeven. Het is een onverwachte toevoeging aan de Air Max 90-collectie. Dit werd deze maand bekendgemaakt in Japan. En deze nieuwe variant is perfect voor de warmere dagen die er aankomen. De nieuwe slippers hebben kurken details die je outfit afmaken. Wie had ooit gedacht dat kurk en mode in één zin konden?

Nike Air Max Slippers à la kurk

De riem om de voet heen is gewatteerd en heeft een gebroken witte tint. En natuurlijk mag de iconische swoosh niet ontbreken. Je kan de kurk-details vinden op de zijkanten en op het vierkante Nike logo in het midden. The finishing touches van kurk zie je op de zwarte tussenzool. Elk paar heeft een zacht voetbed die op Air-zakken zitten voor een extra laag demping.

Nike
Foto: Nike.com

De geschiedenis van een icoon

Het jaar dat de welbekende Nike Air Max 1 uitkwam was in 1987. De sneakers waren geïnspireerd door het Centre Georges Pomidou in Parijs qua design, omdat het zo ‘out-of-the-box‘ was. Dit was ook de inspiratie voor het ‘Air window’ design, waardoor je lucht in de zool kan zien. Dit gruwelijke idee heeft van de Air Max sneaker een waar icoon gemaakt. Sindsdien lanceert Nike jaarlijks nieuwe varianten van de Air Max collectie.

De brute slippers zijn voorlopig alleen nog verkrijgbaar via de Nike website van Japan voor ongeveer €63,- euro. Maar binnenkort zullen ze na verwachting in de Verenigde Staten en hier worden gelanceerd.

nike
Foto: Nike.com