Streetwear-update: Stüssy x Timberland

CREDITS: IG @stussy

Timberland is hot. En niet alleen in de outdoorwereld. Nee, er worden juist spots gereserveerd aan de wanden van streetwearwinkels. Daar spelen bekende merken zoals Stüssy op in door hele fijne collabs aan te gaan. Maak kennis met deze nieuwe ‘streetwear hiking boots’ van Stüssy x Timberland.

Vorige week kwamen al wat uitgelekte teasers voorbij, maar nu is daar de officiële bevestiging. Stüssy trapt ‘m af met: c-ya soon…

StÜssy x Timberland

Het is zeker niet de eerste keer dat de twee merken elkaar vinden. De eerste collab verscheen al in 2009 en tot en met 2014 brachten Stüssy en Timberland elk jaar samen schoenen uit. Daarna werd het wat rustiger. Tot nu. Met verse hiking boots lopen de merken weer het straatbeeld in.

Eerdere collab tussen de twee merken:

 

Releasedatum

Er worden twee varianten gedropt. Het eerste paar is zwart met een gladde afwerking en een dikke zwarte zool – black on black dus. De tweede variant komt in bekende bruine Timberland-kleur in ruw canvas, inclusief een leren tong met het Stüssy-logo.

Het duurt gelukkig niet lang totdat je deze boots op de kop kunt tikken. Timberland heeft namelijk ook direct de releasedatum gegeven. 13 januari komt de drop online en dan kan jij meteen toeslaan. Scherp zijn, want we verwachten dat Stüssy x Timberland in de trendselecties als hot wordt aangevinkt.

Source: