Zhū nian | Manify Burger

CREDITS: Jasper Loeffen
[a>powerkit_alert type=white]Elke maand komen we met een gruwelijke MANIFY BURGER die samengesteld wordt door chef koks en makkelijk zelf te maken is! Daarnaast is de Manify Burger + een bijpassende biertje gedurende de hele maand ook verkrijgbaar in een geselecteerd restaurant![/powerkit_alert]

Manify Burger: Zhū nián bij Bar35

Gelukkig nieuwjaar! In China is afgelopen 5 februari hun nieuwe jaar gevierd en waarbij een jaar lang een dier centraal staat. In 2019 is dat het varken. Vandaar ‘Zhū nián’, wat letterlijk ‘jaar van het varken’ betekent.

De burger bestaat uit een brioche broodje met een szechuan peper-mayonaise, bosui, char siu (rood, geroosterde buikspek), bacon, de bekende black angus runderburger, verse sla en gewokte groenten van Chinese kool, wortel en rode ui.

De MANIFY BURGER komt altijd met een perfect bijpassende biertje, in dit geval een Isid’or van La Trappe.

Zelf laten maken

De experts en founders van deze juicy burger weten natuurlijk het beste hoe hij geserveerd moet worden. Tot eind maart (2019) is deze MANIFY BURGER dan ook verkrijgbaar bij Bar35, in Den Bosch. Samen met hen verzinnen we elke keer weer een nieuwe unieke burger, die je met een goed te combineren biertje voor een zacht prijsje kan bestellen. Je krijgt er daarnaast ook zelf gesneden frites en een dot mayo bij.

Get ready, want dit is niet voor de amateurs!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Isid’or + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan in maart of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

, Zhū nian | Manify Burger
Stopmotion door Jasper Loeffen Photografy

INGREDIËNTEN

Brioche
Sla
Rode ui
Chinese Kool
Wortel
Wokolie
(Black Angus) rundergehakt
Bosui
Bacon
Char sui (te koop bij de toko)

Szechuan pepermayonaise:
Szechuan peper (poeder of korrels, deze maal je vervolgens)
Mayonaise
Limoen

BEREIDINGSWIJZE:

Maak een patty van het rundergehakt en bak ‘m goed bruin. Wok daarnaast ook de rode ui, Chinese kool en wortel met wokolie. Mix voor de szechuan pepermayonaise de ingrediënten op smaak. Beleg vervolgens het broodje op de bovenstaande volgorde.

Smakelijk, pik!

, Zhū nian | Manify Burger
Foto: Jasper Loeffen