Wat te doen met guacamole?

Vorige week had ik beloofd om wat over guacamole te schrijven. Waar kun je dat eigenlijk allemaal bij eten? Het is erg bekend als dipsaus bij tortilla’s en nacho’s maar dat is zeker niet het enige waar je het bij kan eten. Maar dan het belangrijkste, hoe maak je guacamole eigenlijk?

Guacamole - shutterstockGuacamole (de basis)

Als eerste heb je nodig: tomaat, sjalot en knoflook. Houd je van paprika of bosui dan kun dit ook toevoegen. Snijd dit fijn, maak het op smaak met zout en limoensap en doe het in een kom. Pak twee avocado’s en snijd die langs de pit door de helft. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit en maak dit op smaak met peper en zout. Voeg alles samen en mix het met een staafmixer tot guacamole. Mexicaanse tip: beetje melk toevoegen!

Guacamole met aardappel

Guacamole is heerlijk bij aardappel en dan kun je zelf bepalen wat je lekker vindt. Gewone gepofte aardappel of zoete aardappel. Doe de aardappel in aluminiumfolie en leg ze 45 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). Als de aardappelen gaar zijn, snijd het door tweeën en doe over iedere aardappel de guacamole. Hierbij kun je zelf wat aan toevoegen zoals rode ui, tomaat of vis of vlees.

Aardappel guacamole - shutterstock

Tortilla’s met guacamole

Wanneer je guacamole hoort dan denk je gelijk aan tortilla’s.  Zorg dus dat de tortilla’s klaar liggen. Bak wat kip of eventueel kalkoen in een pan en voeg na een paar minuten wat uien ringen toe, paprika, tomaat en worteltjes. Mix dit samen met de bijgevoegde Burritomix en water. Verwarm voordat je aan tafel gaat nog even de tortilla’s. Vul daarna de tortilla’s met guacamole en de kip of kalkoen mengsel met bijgevoegde ingrediënten.

Tortilla guacamole - shutterstock

Guacamole Clubsandwich

Kook twee eieren en snijd de tomaten, komkommer, ei en ui voor op de sandwich. Bak hierna een paar minuten de ham in de pan en zorg voor wat sla of rucola. Rooster als laatste zes boterhammen om twee sandwiches te maken. Besmeer iedere boterham met guacamole en verdeel de ham, tomaat, komkommer, ei en ui over beide lagen.  Ik krijg al honger!

Sandwich guacamole - shutterstock

Hamburgers met guacamole

Dit kun je zo gezond en ongezond maken zoals je zelf wilt. Je kunt eventueel ook kiezen voor mini hamburgers. Bak daarna de broodjes van de hamburgers af in de oven. Bak ondertussen de hamburgers in de pan en snijd de tomaten, ui en courgette in plakjes. Bak dit ook nog even een paar minuten in de pan en dan ben je klaar om je hamburger te gaan bouwen. Leg de hamburger op het onderste broodje en bedek de hamburger met de guacamole. Doe als laatste de gebakken tomaten, ui en courgette op de hamburger en klaar.

Hamburger guacamole - shutterstock

 

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in รฉรฉn zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…