De beste vegarestaurants in Delft | Vega-Tables #7

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer. Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Delft. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Delft: de beste keuzes op rij

Hoe kan het ook anders. Al die knappe koppen uit de studentenstad weten wel hoe je goed voor de aarde moet zorgen. Studentvoer als pannen macaroni met ketchup kennen ze hier niet. De stad stikt van voortreffelijke vegetarische restaurants om je zintuigen te prikkelen en moeder natuur een dienst te bewijzen.

We zetten ze hier alvast voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants van Delft behoren:

  • HUmmUS
  • Wildgroei
  • Flow Yoga & Food

HUmmUS

Het komt gelukkig steeds minder vaak voor dat de bewuste eters alleen uit falafel of een salade kunnen kiezen. De veelzijdige lekkernij hummus heeft de liefhebbers voor zich weten te winnen, maar ook hier mag gerust een frisse wind overheen waaien. Gelukkig ben je daarvoor bij HUmmUS wel aan het goeie adres. Naast de unieke hummus eggplant, beirut of tomaat-feta, kan de plantaardige liefhebber zijn ei nog meer kwijt met diverse delicatessen. Zo scoor je namelijk een linzenstoofje met yoghurt en tahini, shakshuka of pink devil burger waarmee smaaksensaties pas echt tot leven komen.

HUmmUS | Molslaan 39 | Delft

Wildgroei

Aandacht voor de omgeving en groeien richting de toekomst is niet alles wat Wildgroei doet. Ze serveren namelijk ook gewoon verdomd goed plantaardig voer waar je niet snel genoeg van krijgt. Zo maken ze een diepe buiging voor de aarde en jij voor de chefs die een plantaardig kunstwerk tevoorschijn toveren. En het mooie is: dankzij het seizoensmenu raak je nooit uitgekeken. Zo kun je met de pita champignon, spinazie en walnoot pesto of de hummus bowl niet wachten om nu al richting Delft te gaan.

Wildgroei | Oude Kerkstraat 1 | Delft

Flow yoga & food

Calma calma, we lokken je niet naar Flow yoga & food om een driedubbele knoop in je lichaam te leggen. Maar waar deze vegatopper wel uiterst goed terrein voor is, is het vullen van de rommelende maag. Hier in het restaurant scoor je namelijk uiteenlopende toppers om ff’ te relaxen met een gezonde maaltijd. Een lekkere flow pak je met de carpaccio van geroosterde knolselderij, een Flow sandwich of de zuurdesem tosti met muhammara, gepofte ui en paprika. Maar een regelrechte plantaardige home run sla je ook met de Koreaanse Bibimbap bowl, Thaise bowl of de unieke Nordic bowl.

Flow yoga & food | De Groene Haven 302 | Delft

 

Check ook de beste koffietentjes van Delft!