UMAMI by Han: de ultieme health pairing experience in Amsterdam

CREDITS: UMAMI

Het klinkt té mooi om waar te zijn: ultiem genieten van eten en drinken, terwijl je lichaam volledig in balans is. Maar het is juist niet té mooi om waar te zijn. Dat is juist de kracht van het social dining concept bij UMAMI by Han. UMAMI is een toegankelijk restaurantconcept van sterrenchef Han Ji, waardoor je lichaam door middel van eten en drinken in balans wordt gebracht. En wij mochten het uitproberen!

UMAMI by Han: de ultieme health experience in Amsterdam

Je lichaam heeft het zwaar te verduren gedurende een dag. Vandaar dat het noodzaak is om de juiste balans te vinden. De gerechten – en de bijpassende dranken – van UMAMI by Han zijn speciaal daarvoor gemaakt. Alles wat jij op tafel krijgt gaat om het wereldberoemde fenomeen Yin & Yang.

UMAMI
Foto: UMAMI

Eigengemaakte thee + gerechten

Het Chinese concept gaat uit van haar eigen kracht. En terecht. Ze trekken zelf thee van verschillende ingrediënten (bijvoorbeeld jasmijn, mandarijnschil, zoethout en groene thee) die ze per gang serveren met twee gerechten. Die gerechten passen op eigen wijze zo bij de thee dat je tong ervan begint te tintelen.

Naast zoet, zuur, zout en bitter, wordt umami wetenschappelijk erkend als de vijfde basissmaak. Umami komt voort uit het Japans en betekent letterlijk ‘heerlijke smaak’. Het restaurant is een verlengstuk van de vijfde basissmaak. Ze maken combi’s waardoor er maar één woord op zijn plaats is: foodporn.

UMAMI by Han, UMAMI by Han: de ultieme health pairing experience in Amsterdam
Foto: UMAMI

Social dining

UMAMI by Han is één van de eerste fusion shared dining restaurants in Nederland. Met het Social dining menu kun je jouw eigen tasting menu samenstellen. Of je laat de chef alles bepalen en je gaat genieten van al het moois dat op je afkomt.

Je krijgt de állerlekkerste gerechten voorgeschoteld die hand in hand samengaan met de eigengemaakte soorten thee of non-alcoholische cocktails. Zo kregen we bijvoorbeeld kwartel met pastinaakpuree, sugar snaps en Chinese bonensaus met een wat zuurdere thee, de definitie van perfectie op je tong.

UMAMI by Han is de ultieme health pairing experience waardoor jouw lichaam weer in balans komt. Terwijl je ook nog eens een héérlijke avond hebt qua food & drinks. Het laatste bijkomend voordeel: zo’n avondje is zeker geen rib uit je lijf. Een menu van drie gangen – twee gerechten per gang – kost €29,50. Zéker de moeite én het geld waard. Trust us.

Klaar voor de ultieme experience? Dan kan je hier een plaatsje reserveren.

Foto’s: UMAMI