Jack Daniels Spareribs

De barbecue al gebruikt deze lente? Dit is in ieder geval een tip voor de volgende keer dat je de grill uit de schuur tovert: Jack Daniels Spareribs. Al eerder bereidden we spareribs met cola, maar deze keer dus met de whiskey uit Tenesse!

Benodigdheden Jack Daniels Spareribs

Rib:
– 2 el zeezout
– 3 el donker bruine basterdsuiker
– 2 el paprika poeder
– 1 el versgemalen zwarte peper
– 2 tl mosterdpoeder
– 2 tl knoflookpoeder

Marinade:
– 3 el roomboter
– 225 ml appelsap
– 3 el sojasaus
– 3 el Jack Daniels
– 1 el donker bruine bastard suiker

Overige benodigheden:
– 4 racks spareribs
– Jack Daniel’s BBQ Glaze “Smokey Sweet”

Bereiden van Jack Daniels Spareribs

Ok, de bereiding van de spareribs is niet makkelijk en er gaat veel tijd in zitten. Maar als barbecue-meister heb je dan wel een echt koningsstukkie vlees op tafel gezet! Je begint de avond van te voren. Ten eerste ga je het witte vliesje, in de holle zijde van de rib, verwijderen met keukenpapier. Daarna meng je alle kruiden van de ‘Rub’ door elkaar en verdeel dit goed over alle ribs. Nu kun je ze inpakken in cellofaan en in de koelkast leggen. De volgende dag sta je op en ongeveer 1,5 voordat je gaat grillen haal je de spareribs er uit en laat je ze op kamertemperatuur komen. Ondertussen kan je de barbecue gaan aansteken, maar het is niet de bedoeling dat de ribs gebakken gaan worden, maar gerookt! Dus de barbecue mag niet te heet zijn, maar 100 tot 120 graden. Je kan hiervoor rookhout of -snippers gebruiken, deze barbecue of een beetje innovatief zijn!

Nu kan je de marinade gaan opwarmen. Gooi alle ingrediënten in een pannetje en verwarm het langzaam. Laat het op laag vuur staan. De spareribs kunnen nu op de barbecue en die mogen hier 2,5 uur op blijven liggen. Smeer na een half uur in met de marinade en herhaal dit elk half uur! Na 2,5 uur haal je de ribs er af en smeer je ze goed in met de Jack Daniels BBQ Glaze. Nu mogen de ribs nog een half uurtje op de grill zodat de saus kan carameliseren. En dan zijn ze klaar!