Dit is waarom je meer gemberthee moet drinken

CREDITS: Lieuwe Terpstra

Wellicht ben je al bekend met fenomeen gember. Tegenwoordig vliegen de gembershots om je oren. Veel sporters zijn niet vies van wat gember en dat is met een reden. Als we aan mannendrank denken, dan komt thee eigenlijk niet als eerste in ons op. Maar je piept wel anders als de gezondheidsvoordelen van gemberthee voor je neus krijgt.

Dit is waarom je gemberthee moet drinken

Gember is extreem veelzijdig. Je gebruikt het voor veel meer dan alleen thee. Hierbij kan je denken aan curry’s, gemberkoekjes en natuurlijk gembershots. Gember heeft een specifieke geur en smaak. Sommige mensen houden ervan en andere kunnen er niet tegen. Ondanks dat het misschien niet lekker is, is het wel bizar gezond.

Gember barst van de vitamines, mineralen, antioxidanten en essentiële oliën. Elke dag een stuk gember eten is misschien iets te veel van het goede, maar daarom is een gemberthee perfect.

Gemberthee
Foto: Jocelyn Morales

Het helpt tegen misselijkheid

Dit magische middel blijkt de perfecte oplossing te zijn voor een onrustige maag. Als je last hebt van reisziekte of misselijkheid dan kan gemberthee deze klachten direct kan tackelen. Mix de thee met een lekker citroentje en zag maar dag tegen buikpijn.

Stress verminderen

Tegenwoordig hebben we allemaal steeds meer last van stress. De lat ligt hoog en we hebben het drukker dan ooit. Gember heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest. Hierdoor helpt het dus om stress te verminderen en ben jij binnen no time weer in goede doen.

Gemberthee
Foto: David Tran

De ziekte van Alzheimer

Verschillende studies tonen aan dat gember het verlies van hersencellen kan vertragen. Het verlies van hersencellen is heel erg verbonden aan de ziekte van Alzheimer. Heb je zwarte gaten na een avondje stappen? Dan helpt gember niet om je geheugen terug te krijgen. We moesten het even melden voor de zekerheid…

Afvallen?

Gemberthee gaat je helpen met afvallen. Dankzij gember gaat je spijsvertering namelijk sneller. Verder schiet je metabolisme omhoog en helpt het fenomeen om vet te verbranden. Wil je dus van je zwembandje af? Haal wat gember in huis en maak een theetje klaar.

Gemberthee
Foto: Siora

Geen slechte adem

Je tandenpoetsen is dagelijkse kost of course. Maar wil je iets extra’s doen? Dan kan je ook voor een betere adem gemberthee drinken. De gember zorgt er namelijk voor dat je gehemelte beter kan reinigen. Hierdoor blijft je mond fris. Kopje gemberthee > kauwgom.

Immuunsysteem

Gember bevat zoals eerder aangegeven veel vitamines en mineralen. Daardoor verbetert de gezonde smaakmaker je immuunsysteem. Zeg maar gedag tegen infecties, verkoudheid en griep. Of het coronavirus.

onoverwinnelijk
Foto: Zax Durant