De enige echte Pablo Escoburger eet je in Melbourne

Je moet er een heel wat uren voor in de lucht doorbrengen, maar dan heb je ook wat. Een echte Pablo Escobar burger, inclusief een streep witte poeder en $100 biljet als topping. De drugsbaron is al jaren de pijp uit, maar heeft overduidelijk zijn stempel achtergelaten. Denk aan de Netflix serie Narcos en nu ook pop-up restaurant Pablo Escoburger in de Australische stad Melbourne die zijn nieuwste burger naar El Patron heeft vernoemd. En de meningen hierover zijn verdeeld.

Pablo Escoburger

Het pop-up restaurant Pablo Escoburger is gevestigd in Prahan, de hipster-wijk van Melbourne. Het leek de chefkok een briljant idee om zo’n crimiburger te maken. In principe is het een gewone burger, alleen dan met een flinke witte lijn (knoflookpoeder) en een opgerold (nep) $100 biljet erin gestoken. De controversiële burger ging viral, maar viel niet bij iedereen in de smaak.

Zo zou de burger educatief onverantwoord zijn en getuigen van slechte smaak en gebrek aan respect. “Ik zou graag willen weten hoe je dit uitlegt aan een kind dat deze burger wil eten”, luidde het commentaar op Facebook. De meningen lopen erg uiteen en dus zijn er ook enkele personen die er wel de humor van inzien.

Reacties

Vaughn Marks, mede-eigenaar van Pablo Escoburger, zegt dat zijn restaurant op Facebook een 2-sterren beoordeling heeft gekregen, omdat een groep boze Colombianen hem negatieve recensies heeft gegeven vanwege het verheerlijken van Escobar.

In zijn statement zegt hij: “We zijn erg trots op onze burger, maar daarnaast begrijpen we dat Pablo Escobar een verschrikkelijk persoon was. Een persoon die de levens van duizenden Colombianen heeft verwoest. We keuren zijn acties niet goed en verafgoden of promoten hem ook niet. We zijn gewoon Australiërs die graag lachen om een goede woordgrap.”

Het restaurant zal ondanks alle kritiek gewoon Pablo Escoburger blijven heten. Vaughn Marks vraagt om klanten die een goede ervaring hebben met zijn burgertent een hoge review achter te laten op Facebook. Hopelijk krikt hij zo het gemiddelde van zijn sterren wat op.

pablo escoburger, De enige echte Pablo Escoburger eet je in Melbourne

pablo escoburger