Christmas Preppings met AH

Nu is het toch écht tijd. Christmas Preppings. En hoewel iedereen zin heeft in het moment waar het om draait, kan het plannen, organiseren en boodschappen doen een uitdaging zijn.

Albert Heijn wint de kerst weer

Snappen we, maar wie dat helemaal snapt: Albert Heijn. Dat laten ze niet alleen zien met tranentrekkende commercials, maar ook door het ultieme kerstassortiment weer samen te stellen.

Kerstkrans is de hoofdgast tijdens het diner

Al gaat kerst niet alleen om wat je op tafel zet, maar vooral om met wie je aan tafel zit. Om deze twee werelden samen te brengen is de good-old kerstkrans dit jaar de hoofdrolspeler. Die prijkt op de cover van Allerhande als voorgerecht: als zalmkrans met pompoen en sinaasappeldressing. Perfect ingespeeld op het nostalgische gevoel én ideaal om het gerecht samen te delen. Geen ‘stijfjes’ diner dit jaar, maar een ongedwongen sfeer. Plus: het hoeft echt niet alleen zoet te zijn, kijk maar naar de cover…

, <strong>Christmas Preppings</strong> met AH

Vegan for the win

Naast dat de krans dit jaar het hoofdingrediënt wordt, komen er ook steeds meer kersttafels waar iemand zit die minder of geen vlees eet. Daarom is er dit jaar een plantaardige editie van de kerst Allerhande, gemaakt met de bekende vegans Sanne Vogel, Enzo Pérès-Labourdette en Judith van Willigen, in het leven geroepen. Met bijvoorbeeld inspiratie voor een plantaardige garnalencocktail – vorig jaar nog steeds één van de meest verkochte gerechten. Of maak je iemand blij met een variant op de klassieke steak tartaar: een biologische bietstuk.

, <strong>Christmas Preppings</strong> met AH

Helpende hand

Omdat kerst niet alleen om eten gaat, maar ook vaak om drinken, vind je ook veel advies voor wine-pairing, cock- en mocktailrecepten én varianten op classics als de espresso martini in de Allerhande. Ideaal om dit jaar uit pakken, want dat wil toch nog steeds ruim 60% van de mensen – zo blijkt uit het onderzoek van de AH. Aan de andere kant wil ook 75% het wel betaalbaar houden. Daarom vind je ook driegangenmenu’s voor onder de €6 in de klassieke printeditie van Allerhande. Al gaat de kerstsupermarkt ook met de tijd mee: de app reikt dit jaar ook een helpende hand uit. Met meer dan 2200 kerstrecepten, de digitale versie van eerdere edities van Allerhande en easy instructievideo’s kun je hiermee uit de voeten. 

Mocht je het nóg makkelijker willen? Met de ruim 200 Excellent voor de Feestdagen-producten slaagt het kerstdiner altijd. In een handomdraai zet je met een verspakket knolselderij met brie en cranberrycompote, filetrollade stoofpeer of kalkoengebraad met winterse kruiden op tafel.

Mooi gebaar

Met kerst hoort niemand alleen te zijn. Daar is zo’n beetje élk kerstfilmscript op gebaseerd. Daarom doet AH dit jaar iets extra’s: Bordje Voor Elkaar. Daarmee stimuleert de supermarkt om dit jaar een bordje extra eten te maken voor iemand die het goed kan gebruiken. Want tja, als je toch bezig bent, en je kan het missen, waarom niet? Dat is pas een mooie kerstgedachte.