Binnenkort laat je bier, cocktails en wijn gewoon thuis printen

De printing game gaat hélemaal los. Tenminste op een aantal vlakken, dan. Op kantoor printen we minder dan vroeger, maar we kunnen vandaag de dag wel gewoon wonen in een geprint huis.

En in dat geprinte huis kun je in 2023 ook een cocktailavond houden met geprinte cocktails. Of een Oktoberfest met geprint bier. Of een wijnproeverij met geprint wijn. Of een fit boy-avond met hard seltzer. Enfin, je ziet waar dit heengaat: het bedrijf Cana komt met de Cana One op de markt. ’s Werelds eerste moleculaire drankenprinter die elk drankje kan maken met enkel water en cartridges. Dat is nog eens even ‘modern’.

Cana One: een geprint pintje

In totaal bestaat de Cana One uit vier cartridges met een waterreservoir. Je vindt op het apparaat ‘Spirits Cartridge’, ‘Sugar Cartridge’, ‘Carbonation Cartridge’ en een ‘Ingrediënt Cartridge’. Daardoor heb je geen pods, geen poeder en dus ook geen afval. Met een abonnement verzendt Cana cartridges automatisch naar je op, waardoor jij nooit meer voor een krat bier naar de super hoeft.

Cana
Foto: Cana

Hoe dan?

Tja, dat is waarschijnlijk de gedachte die je hebt. Het is vooral mogelijk omdat elke drank die we veel drinken meestal vooral uit water bestaat. Bier, frisdrank, sap, koffie en thee bestaan ​​allemaal voor minstens 90% uit water, plus een beetje suiker, alcohol of smaakstoffen. De knappe koppen van Cana ontdekten hoe moleculen smaak en aroma aansturen, ze konden die identificeren en isoleren om zo duizenden drankjes te creëren. En dat zonder verpakkingen.

Elke drank die je jezelf maar kan bedenken herbouwt Cana op moleculair niveau. Dat doen ze dus met behulp van honderden ingrediënten die állemaal in één cartridge zitten. Je kunt daarmee elke drank aanpassen en personaliseren met een 7-inch touchscreen of vanaf je telefoon.

Op de kop tikken

De Cana One kun je vandaag de dag al reserveren voor een fee van $99. Het magische apparaat kost voor de eerste 10.000 gelukkigen $499, daarna kost-ie je $799. Het drankenabonnement kost je $49 per maand en dan hoef jij nooit meer over je drankjes na te denken. Easy. De planning is dat de eerste machines in 2023 geleverd worden.

Foto’s: Cana 

Source: