Food porn: broodje pulled chicken met coleslaw en mango

CREDITS: HelloFresh

Heel Nederland ging in een keer aan de pulled pork toen het overwaaide vanuit het zuiden van de Verenigde Staten. We zouden onszelf niet zijn als we daar geen betere, snellere en lekkerdere oplossing voor zouden bedenken. En taadaa: zie hier het belachelijk goede broodje pulled chicken. Een combi van botermals uit elkaar getrokken vlees van kippendijen met zure elementen en een zoet tintje van mango.

Food porn: broodje pulled chicken

Dit broodje knal je binnen 40 minuten op tafel en is een keer iets anders. Je bent die club sandwiches – eerlijk gezegd kunnen ze wel lekker zijn – onderhand wel beu. It’s time om een keer uit te pakken en dat hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Vandaar dat we de hulp hebben ingeschakeld van een ondergewaardeerde vleesvariant: kippendijen.

pulled chicken
Foto: Edgar Castrejon

Dit gaat er allemaal in

Een man die goed kan koken is aantrekkelijker dan een man met een goed lichaam. Tenminste dat maken we onszelf maar even wijs. Dus show your skills en verras een dame met dit recept.

We helpen je een handje en hebben de ingrediënten op een rijtje gezet en de bereidingswijze omschreven. Ervan uitgaande dat je ‘m voor je date klaarmaakt hebben we een recept voor twee personen uitgewerkt. Wil je het perfecte broodje bereiden, haal dan dit in huis:

 • 2 rode uien
 • 320 gram malse kippendijen
 • 2 tl gerookt paprikapoeder
 • 3 el mayonaise
 • 1,5 el roomboter
 • 1 el wittewijnazijn
 • 1 el mosterd
 • 300 gram groentemix met rode kool
 • 50 gram augurken
 • 1 mango
 • Peper en zout naar smaak
 • 2 kurkumabroodjes
pulled chicken, Food porn: broodje pulled chicken met coleslaw en mango
Foto: Cottonbro

Zo maak je ‘m klaar

Het is als man belangrijk om een aantal recepten goed te kunnen bereiden. Zo kun je indruk maken op een dame en heb je er zelf ook nog plezier van. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en kies je gerechten zorgvuldig uit.

Pulled chicken is geen moeilijk recept om te bereiden. Dit is geen vrijbrief om het zonder gevoel op tafel te gooien. Probeer je broodje met liefde en passie te maken, want alleen dan zal jouw date dat ook proeven.

1.  Bak de kippendijen samen met de rode ui en gerookt paprikapoeder in roomboter. Dit zo’n vijf à zes minuten op hoog vuur. Verlaag daarna het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en doe de deksel erop. Bak daarna de kip zo’n vijftien tot achttien minuten op middellaag vuur of tot de kip gaar is. Wel met de deksel erop en keer het regelmatig om.

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Maak een dressing in de saladekom door de mosterd, mayonaise en wittewijnazijn te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Meng eerst eenderde deel van de dressing met de groentemix. Daarna kan de rest van de mix erbij met de helft van de augurken.

3. Besprenkel de kurkumabroodjes met wat water en bak ze in zeven à acht minuten goudbruin. Ondertussen is de kip gaar geworden. Haal de kippendijen uit de pan en laat ze afkoelen. De rode ui bak je nog zo’n twee of drie minuten zonder deksel aan.

4. Als het vlees is afgekoeld pluk je de kip van de kippendijen af.

5. Snijd daarna de broodjes open, leg de geplukte kip erop en schep er wat rode ui overheen. Daarna leg je er twee schijfjes mango op en last but not least: nog een klein deel van de coleslaw.

6. Tijd om je date te laten proeven. Serveer de overige koolsla ernaast en garneer de pulled chicken met de overige augurken.

pulled chicken
Foto: HelloFresh
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…